3 січ. 2021 11:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

283

0

Парк динозаврів, музей науки та виставка роботів: куди піти з дітьми в період свят у Вінниці. Підбірка закладів

Парк динозаврів, музей науки та виставка роботів: куди піти з дітьми в період свят у Вінниці. Підбірка закладів

Редакція підготувала підбірку закладів, які можна відвідати зі своїми дітьми в період новорічно-різдвяних свят.


Парк динозаврів, музей науки та виставка роботів: куди піти з дітьми в період свят у Вінниці. Підбірка закладів

В Україні тривають новорічно-різдвяні святкування. Цей період ‒ чудова можливість провести час зі своїми рідними, близькими та дітьми. У Вінниці можна прогулятися святково прикрашеними вулицями або розважитись на природі, чи побачити нові «цікавинки». Редакція Вінниця.info підготувала підбірку закладів, які можна відвідати зі своїми дітьми в період новорічно-різдвяних свят.

Парк Динозаврів

З 26 грудня на території Подільського зоопарку по вулиці Сергія Зулінського відкрили виставку роботизованих динозаврів. 17 велетнів сюди привезли з Китаю. Майже всі рухаються, кліпають очима та ревуть. Більшість фігур ‒ огороджені, але кілька є ‒ у вільному доступі. Діти можуть їх торкатися та навіть сісти на них.

На виставці презентовані фігури таких доісторичних велетнів, як анкілозавр тріцератопс, тиранозавр та еораптор.

Вартість квитка:

  • для дорослих – 150 гривень;
  • для дітей від 3 до 12 років – 100 гривень;
  • для дітей до 3 років ‒ безкоштовно.

Безкоштовно відвідати парк динозаврів можуть діти з інвалідністю, учасники АТО/ООС, діти-сироти (при наявності документів, які підтверджують пільги). Для дітей з багатодітних родин будуть пільги.

Розробили і систему знижок. 30% знижки в парк динозаврів ‒ при пред’явленні квитка в Подільський зоопарк.

Парк динозаврів працює з 9:00 до 19:00.

Раніше ми підготували репортаж з відкриття парку роботизованих велетнів.

Парк динозаврів, музей науки та виставка роботів: куди піти з дітьми в період свят у Вінниці. Підбірка закладів


Подільський зоопарк

Звіринець на вулиці Сергія Зулінського, 9, існує у Вінниці з 2005 року і має неабияку популярність не лише в дітей та дорослих, які проживають у місті. До Подільського зоопарку приїжджають батьки з дітьми з різних куточків України.

Станом на початок 2020 року колекція Подільського зоопарку складала понад 141 тварину: 68 парнокопитних, 11 копитних, 6 мозоленогих, 19 хижаків, 23 гризунів, 14 приматів, понад 127 птахів: 7 хижих птахів, 23 фазанів, 14 павичів, 4 лебедів, 6 страусів, 4 журавлі, 3 пеліканів.

В Подільському зоопарку є: зубри, верблюди, антилопи, олені благородні, олені плямисті, ведмеді бурі та гімалайські, мавпи, вовки, коні, косулі, поні, лами, муфлони, альпаки, камерунські кози, вівці, гривисті барани, угорська сіра корова, кулани, дикі свині, дикобрази, барсуки, носухи, лемури, вепри, косулі, вовки і лисиці, єноти, сурикати, мавпи мармазетки. Серед птахів: орли, беркути, білоголові сипи, фазани, страуси, павичі, цесарки, рідкісні породи голубів, пелікани, качки мандаринки, лебеді білі та чорні. Зоопарк постійно поповнюється новими тваринами і птахами.

Непоодинокі випадки, коли деяких тварин і птахів, які потрапили у біду, доставляють у зоопарк небайдужі мешканці області.

Теплолюбивих тварин на осінньо-зимовий період перемістили до теплих вольєрів.

Вартість квитків в Подільський зоопарк:

  • 70 грн – для дорослих
  • 30 грн – для дітей шкільного віку та студентів (при наявності студентського квитка)
  • 10 грн – для дітей від 3 до 6 років
  • Для дітей до 3 років – безкоштовно.

Графік роботи зоопарку: щоденно з 9:00 до 18:00;

в зимовий період: з 9:00 до 17:00.

Як розповів Вінниця.info директор зоопарку Євген Ткачик, на сьогодні вказівок щодо закриття звіринця з 8 січня на період локдауну не було. Про можливе закриття зоопарку повідомлять додатково.

Парк динозаврів, музей науки та виставка роботів: куди піти з дітьми в період свят у Вінниці. Підбірка закладів - фото 2

Виставка роботів

1 січня в ТЦ «Plaza park» за адресою вул. Келецька 117-Б відкрили інтерактивну виставку роботів. Організатори виставки зазначають, що на відвідувачів чекають експонати з 10 країн світу, віртуальна реальність, битва роботів, театр роботів, майстер-клас, інтерактивна пісочниця та багато іншого.

Організатори додають, що на виставці діти матимуть змогу грати та навіть керувати роботами.

Вартість квитків:

  • Дорослий квиток ‒ 70 гривень;
  • Дитячий ‒ 60 грн;
  • Для дітей до 3 років вхід безкоштовний.

Графік роботи:

З 1 по 7 січня щодня з 10:00 до 20:00. Далі виставка зачинена на період жорсткого карантину. Повторне відкриття ‒ з 25 січня по 14 лютого.

За довідками можна звертатися за телефонами:

  • 095-570-43-01;
  • 098-246-57-41.

Парк динозаврів, музей науки та виставка роботів: куди піти з дітьми в період свят у Вінниці. Підбірка закладів - фото 3

Музей науки

Вінницький Музей науки на третьому поверсі ТРЦ «Sky Park» працює до 8 січня щодня з 10:00 до 21:00.

На сьогодні в музеї функціонує виставка «Життя під мікроскопом». 3 січня на 14:00 заплановано люмінісцентне шоу для діток до 6 років.

Також, як розповіли Вінниця.info в музеї, можна замовити квест або індивідуальні майстер-класи. Серед квестів на сьогодні можна замовити «Форт Буаярд». Квест розрахований на невеликі групи до 5 учасників. Тривалість програми: 1 година. Квест розрахований на три рівня складності:

  • для дітей 7-9 років;
  • 10-14 років;
  • від 15 років і старше.

Вартість програми: Стандартний тариф Музею + 200 гривень в будні та 300 гривень у вихідні (з команди). В цю вартість входить оплата ведучого.

Ціни на квитки:

В будні:

Діти (3-16 років) ‒ 100 грн;

Дорослі ‒ 115 грн;

Пільгові категорії громадян: пенсіонери, учасники бойових дій, інваліди І-ІІ групи (при наявності відповідних посвідчень) ‒ 100 грн;

Оплата екскурсовода ‒ 130 гривень.

У вихідні дні:

Діти (3-16 років) ‒ 120 гривень;

Дорослі ‒ 135 грн;

Пільгові категорії (за наявності посвідчень) ‒ 120 гривень;

Оплата екскурсовода ‒ 130 гривень.

В музеї радять завчасно замовити програму, аби співробітники встигли підготуватися. У разі, якщо відвідувачі прийдуть до музею без попереднього замовлення, доведеться почекати близько 15 хвилин.

Замовити програму можна за телефонами:

  • +38 (068) 117 13 41;
  • +38 (073) 209 57 27.

Або на сайті.

Парк динозаврів, музей науки та виставка роботів: куди піти з дітьми в період свят у Вінниці. Підбірка закладів - фото 4

Вінницький обласний краєзнавчий музей

До 8 січня заклад працює у звичайному режимі. Вихідні дні: 1, 4, 7 січня.

Як зазначають співробітники закладу, окрім цікавої експозиції в музеї розгорнуто кілька змістовних виставок:

«Слідами уличів через 1000 років». Виставка присвячена загадковому племені «уличі», яке прийшло на Побужжя наприкінці 10 століття н. е. і залишило тут близько 50 решток фортець.

«Подільська зима». Виставка живопису вінницьких художників на зимову та різдвяну тематику, іконопис та етнографічні комплекси зі збірки музею.

«На сходинках майстерності». Виставка представляє творчий доробок студентів Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського.

«Розфарбуйте палітру своїх відчуттів новими знаннями, позитивними враженнями та яскравими емоціями», ‒ запрошують співробітники закладу в дописі на фейсбук-сторінці музею.

Музей працює щодня, крім понеділка, з 10:00 до 18:00 (каса до 17:00).

Ціна квитків

  • Для дітей (до 18 років) ‒ 10 грн;
  • Для студентів ‒ 20 грн;
  • Для дорослих – 30 грн.

У вхідну плату включено огляд стаціонарної експозиції та всіх виставок.

Парк динозаврів, музей науки та виставка роботів: куди піти з дітьми в період свят у Вінниці. Підбірка закладів - фото 5

Зимовий парк

На початку грудня в Шкуринцях відкрили зимовий парк розваг.

2 січня адміністрація закладу повідомила, що парк тимчасово припиняє свою роботу. Причина - тепла погода та дощі.

«Друзі, на жаль, ми змушені тимчасово припинити роботу тюбінг-парку через вкрай несприятливі погодні умови. Як тільки зима вступить, нарешті, в свої права - наші Вінніпушки засніжать територію і ми знову зможемо приймати гостей», ‒ пишуть в закладі. За оновленнями радять стежити на фейсбук-сторінці закладу.

Як розповіли Вінниця.info в парку розваг, «Vinny Land» запрацює відразу, щойно буде мороз. Можливо, зимовий парк відкриють після 7-го січня.

Для уточнення рекомендують звертатися також за телефоном: 097 078 00 78.

Коли парк відкриють, тут можна замовити як разові катання, так і катання погодинно або замовити безлім на день. В тюбінг-парку «Vinny Land» працюватиме і ярмарок. Цього року гості мали змогу замовити на місці страви та напої одного з ресторанів грузинської кухні.

Потрапити до парку можна наступним чином: щоденно з 06:40 до 22:00 їздить маршрутне таксі №5а «П'ятничани-Шкуринці».

Ціни:

Парк динозаврів, музей науки та виставка роботів: куди піти з дітьми в період свят у Вінниці. Підбірка закладів - фото 6

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото ‒ ілюстративне, власні та з відкритих джерел, відео ‒ власне та з фейсбук-сторінки «Виставка роботів»

title