27 трав. 2016 13:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

181

0

Парк Горького у Вінниці перейменують і обгородять. «Свободівці» виступають проти забору

Парк Горького у Вінниці перейменують і обгородять. «Свободівці» виступають проти забору

Парк Горького у Вінниці перейменують і обгородять парканом 


Парк Горького у Вінниці перейменують і обгородять. «Свободівці» виступають проти забору

 На виконкомі Вінницької міськради 25 травня було затверджено рішення, яким виділяються кошти в сумі 2,2 млн. гривень на огородження території Центрального парку культури і відпочинку ім.Горького парканом. Депутати від «Свободи» виступають проти виділення коштів, написали відповідну заяву на ім’я міського голови і кажуть, що така сума є завеликою.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов говорить, що огородження парку дозволить зменшити прояви вандалізму, але доступ громадян обмежений не буде.

«Центральний парк є національною пам’яткою садово-паркового мистецтва. Фактично він повинен відповідати стандартам. Там не повинно бути вандалізму, повинна бути можливість проводити відповідний благоустрій території. В нас є відповідний проект. І взагалі, щодо огородження таких парків, це європейська практика і нормальна позиція. Але це не означає, що буде обмежений доступ. Проте, дана територія буде призначена лише для відпочинку вінничан, а не для поїздок на автомобілях. Звичайно, на ніч парк будуть закривати», - повідомив Сергій Моргунов.

Головний архітектор Вінниці Олександр Рекута переконує, що огородження паркових зон змінює естетичний вигляд території на краще.

Парк огородять гарним прозорим парканом, не залізобетонним якимось,і це нормально. Львівський парк огороджений. Давайте згадаємо огорожу парку в Санкт-Петербурзі: ті ковані решітки були знамениті на весь Союз. Подивіться в містах Європи – парки огороджені, але огороджені делікатно і культурно, тут теж це все буде. А щодо звинувачень, що це дорого, то як архітектор вважаю, що архітектурна діяльність повинна бути дорога, а поняття «економіка повинна бути економною», це було за часів Брежнєва. Хто хоче економити на архітектурі і робити їх дешевими, то повернеться в «брежневські часи».

Про необхідність створення паркану навколо парку говорить і директор комунального підприємства «Вінницязеленбуд» Ігор Любовський. Він наполягав на тому, щоб відновили огорожу і залишили цивілізовані входи і виходи.

Ще одним питанням по парку є його перейменування. Парк імені Горького має отримати нову назву. Пропозиції звучали різні: імені Леонтовича або «Щедрик». Мер Вінниці переконаний, що парк необхідно перейменувати, а рішення прийматиметься після обговорення з культурною спільнотою та громадськістю.

Заява, яку написав депутат від «Свободи»

Парк Горького у Вінниці перейменують і обгородять. «Свободівці» виступають проти забору

ВИННИЦА.info