19 лип. 2022 14:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Політика
0

142

0

Парламент звільнив очільника СБУ Івана Баканова та генпрокурора Ірину Венедіктову

Парламент звільнив очільника СБУ Івана Баканова та генпрокурора Ірину Венедіктову

На сьогоднішньому засіданні парламентарі проголосували за звільнення з посади голови СБУ Івана Баканова та за припинення повноважень Ірини Венедіктової на посаді Генерального прокурора України.


Парламент звільнив очільника СБУ Івана Баканова та генпрокурора Ірину Венедіктову

На сьогоднішньому засіданні парламентарі проголосували за звільнення з посади голови СБУ Івана Баканова та Генерального прокурора України Ірини Венедіктової.

Про прийняті законопроекти опублікували на сайті Верховної Ради.

Екс-очільник СБУ Іван Баканов звернувся до своїх співробітників і розповів про основні свої досягнення протягом трьох років служби.

Про це повідомляє СБУ на фб-сторінці.

«З першого дня в Службі я сповідував інший принцип – реальні справи не потребують словесної допомоги. Особливо в спецслужбі. СБУ – не політична структура, а її Голова – не політик. Ми займалися справами, а не піаром. Будували максимально прозорі відносини з суспільством, яке наразі чимало знає про досягнення Служби за останні 3 роки. Було затримано і оголошено підозру куму Путіна, ще Служба безпеки розслідувала кримінальні справи, де фігурують топполітики і лідери парламентських фракцій? Цей перелік можна продовжувати далі. Так, не все із запланованого вдалося довести до кінця. Були й прорахунки, причини яких слід аналізувати окремо.

Нагадаю, ворог прагнув захопити Київ та країну за 3 дні. І серйозну ставку робив на власні агентурні мережі, які мали проявитись на початку повномасштабного вторгнення. Та в цей найбільш кризовий момент ворожі агенти не спрацювали – СБУ заздалегідь вибудувала чітку систему з їх нейтралізації.

Я щиро дякую за службу кожному чесному і професійному співробітникові СБУ. Я вдячний народу України за довіру протягом цих трьох років», - зазначає Іван Баканов.

Голова фракції «Слуги народу» у Верховній Раді України Давид Арахамія повідомив, що Верховна Рада проголосувала за припинення повноважень Ірини Венедіктової на посаді Генерального прокурора України.

«Хочу нагадати всім, що Ірина в нашій команді з перших днів, в Офіс Генерального Прокурора ми делегували її з Верховної Ради. Тому прошу не вестися на чутки, які запускають через кадрові ротації у виконавчій владі.

Ірина Венедіктова залишається в команді. Її досвід послужить державі на новому місці, яке потребує посилення фаховими менеджерами та правниками. Чекаємо новин про кадрові призначення на дипломатичному фронті й дякуємо за роботу» - ідеться в його телеграм-каналі.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський Указом №499/2022 усунув від виконання обов'язків Голову Служби безпеки України Івана Баканова, а Указом №500/2022 відсторонив від посади Генерального прокурора Ірину Венедіктову.

Його рішення сьогодні підтримав парламент.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info