1 лип. 2010 10:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Україна
0

37

0

Партія регіонів хоче перенести центр Київської області до Ірпеня

Партія регіонів хоче перенести центр Київської області до Ірпеня

Відповідний проект постанови був зареєстрований нардепом від Партії регіонів Петром Мельником.

 


Партія регіонів хоче перенести центр Київської області до Ірпеня

Верховна рада має намір об'єднати п'ять населених пунктів Київської області у місто Ірпінь та надати йому статусу адміністративного центру області.

Про це йдеться у проектів постанови ВР №6594 від 29 червня, оприлюдненому на сайті Верховної ради.

Згідно з текстом документу, ВР планує "утворити у Київській області місто Ірпінь за рахунок об'єднання і в межах існуючих міст Буча, Ірпінь з селищами міського типу Ворзель, Гостомель, Коцюбинське та надати йому статус адміністративного центру області".

Крім того, планується надати місту Вишневому Київської області статус адміністративного центру Києво-Святошинського району.

Відповідний проект постанови був зареєстрований нардепом від Партії регіонів Петром Мельником.

Обґрунтування необхідності прийняття постанови він пояснює тим, що "столиця України м. Київ одночасно має статус адміністративного центру Київської області та адміністративного центру Києво-Святошинського району".

На думку депутата, це створює "правові та організаційні складності у функціонуванні відповідних органів управління, спричиняє зайві економічні витрати як державних і комунальних установ, організацій, так і жителів Київської області, які вимушені розшукувати необхідні установи по всій території Києва, створює додаткове транспортне навантаження".

Крім того, у пояснювальній записці до проекту наголошується, що відповідно до указів Президії Верховної Ради Української РСР 1962-1965 років та наступними законодавчими актами до Ірпеня були віднесені селища міського типу Буча, Ворзель,  Гостомель, Коцюбинське, які утворили за ці роки єдиний комплекс інфраструктури забезпечення громад комунальними та іншими послугами.

Після віднесення у 2006 році селища Буча до категорії міст виникли процеси дублювання окремих комунальних служб, утруднення доступу до медичної допомоги та інші проблеми забезпечення життєдіяльності громад.

"Метою цього законопроекту є вирішення вказаних проблем", йдеться в пояснювальній записці.

Згідно з текстом документу, реалізація постанови не потребує виділення коштів оскільки певні витрати (зміна бланків, печаток тощо) "повністю будуть компенсовані економією коштів за рахунок оптимізації адміністративного управління відповідними містами, районами та областю в цілому".

 

Украинская правда

 


0
0