30 верес. 2010 16:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

31

0

Партія регионів продовжує використовувати обличчя Януковича попри заборону в його указі – Коровій

Партія регионів продовжує використовувати обличчя Януковича попри заборону в його указі – Коровій

Екс-перший зам губернатора Вінницької області Валерій Коровій вважає, що Партія регіонів порушує указ Президента, використовуючи його ім’я та обличчя у передвиборчій агітації


Партія регионів продовжує використовувати обличчя Януковича попри заборону в його указі – Коровій

Колишній перший заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій вважає, що Партія регіонів порушує указ Президента Віктора Януковича "Про недопущення порушень закону під час передвиборної агітації", використовуючи його ім’я та обличчя у передвиборчій агітації.

Про це Коровій заявив журналістам на брифінгу.

"Якщо ви їдете у Вінницю, зверніть увагу по бігбордах і включіть FM-радіо і ви почуєте, власне, на предмет того, як виконується указ Президента. Ми зрозуміємо, що вести агітаційну діяльність це зараз протизаконно, я думаю, що зараз дуже добре розуміють і в штабах, але вони чомусь це роблять", - сказав він.

На думку Коровія, використання Партією Регіонів обличчя та ім’я Януковича є прямим порушенням дії указу Президента "Про недопущення порушень закону під час передвиборної агітації".

"Тому, ми повинні зробити все для того, щоб люди, які поважають закон поважали один одного. Не зважаючи, представляє він "Єдність", чи Партію Регіонів. І в цьому є запорука того, що ми повинні разом працювати", - додав він.

Нагадаємо, що 16 вересня Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ доручив органам влади забезпечити недопущення порушень закону під час передвиборної агітації з виборів депутатів Верховної Ради Автономної республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, які відбудуться 31 жовтня.

Як йдеться в Указі «Про недопущення порушень закону під час передвиборної агітації», з метою сприяння створенню умов для вільного волевиявлення громадян України, забезпечення принципів законності, публічності і відкритості, рівності суб`єктів виборчого процесу під час чергових виборів депутатів місцевих рад та нормами Цивільного кодексу щодо гарантій захисту особистих немайнових прав особи, Президент постановив запропонувати Центральній виборчій комісії, ТВК забезпечити під час виборчого процесу належний контроль за додержанням установленої законодавством заборони участі у передвиборній агітації органів державної влади, органів влади Криму, органів місцевого самоврядування, їхніх посадових та службових осіб, інших обмежень щодо ведення передвиборної агітації.

 

ВИННИЦА.info


0
0