31 січ. 2020 13:59

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Політика
0

92

0

ПАРЄ з подачі України закликала Росію виконувати Мінські угоди

ПАРЄ з подачі України закликала Росію виконувати Мінські угоди

Лариса Білозір, як член офіційної української делегації в ПАРЄ, додала уточнення до резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи, що посилює відповідальність країни-агресора перед міжнародною спільнотою


ПАРЄ з подачі України закликала Росію виконувати Мінські угоди

Народна депутатка з Вінниччини Лариса Білозір, як член офіційної української делегації в ПАРЄ, додала уточнення до резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи, що посилює відповідальність країни-агресора перед міжнародною спільнотою.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у «Фейсбук».

Напередодні у ПАРЄ було проголосовано резолюцію №15031 «Прогрес у моніторинговій процедурі Асамблеї», де вказано, що Росія «посилює негативні тенденції щодо демократії, верховенства права та прав людини, що заважає виконанню ключових зобов’язань, пов’язаних із її доступом та членством».

Делегати Лариса Білозір,Єлизавети Ясько та Олексій Гончаренко додали уточнення, яке підкреслило, що Росія є стороною Мінських угод, а також було включено до порушень Росії ухвалення змін до Конституції в цій країні, після яких національні закони РФ мають пріоритет над міжнародним правом.

Резолюція ПАРЄ закликала Росію до низки заходів, в тому числі співпраці із Заходом в розслідуванні катастрофи рейсу MH17, збитого над Донбасом в липні 2014 року, припинити нелегальну анексію Криму, а також повністю виконувати Мінські угоди, зупинити військове вторгнення до України та підтримку збройних угруповань на її сході.

Як повідомляється, резолюцію підтримали 49 голосів, 19 висловилися проти.

ПАРЄ з подачі України закликала Росію виконувати Мінські угоди

Нагадаємо, Лариса Білозір (депутатська група «За майбутнє») входить до офіційної української делегації у ПАРЄ та зараз бере участь у зимовій сесії у Страсбурзі. Вона увійшла до найбільшої та найвпливовішоїполітичної групи у Парламентській асамблеї Ради Європи - Європейської народної партії. Також обраниця ОВО №15 (Томашпільський, Тульчинський, Шаргородський, Мурованокуриловецький, Чернівецький райони) увійшла до Комітету з питань міграції, біженців та переміщених осіб від української делегації в ПАРЄ.