18 трав. 2020 13:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

102

0

Пацієнтів, хворих на COVID-19, переправлятимуть з Вінниці до Калинівської районної лікарні

Пацієнтів, хворих на COVID-19, переправлятимуть з Вінниці до Калинівської районної лікарні

Це має зберегти необхідні резерви в медичних закладах


Пацієнтів, хворих на COVID-19, переправлятимуть з Вінниці до Калинівської районної лікарні

Станом на ранок 18 травня у Вінницькій міській клінічній лікарні №1 не залишилося вільних місць для стаціонарного лікування людей з коронавірусною хворобою, а у Вінницькій центральній районній лікарні вільні ліжка закінчуються. Через це в області вирішили направляти пацієнтів до Калинівської центральної районної лікарні, аби зберегти резервні місця в медичних закладах.

Про це розповів голова Вінницької облдержадміністрації Владислав Скальський під час брифінгу 18 травня.

«Заповненість ліжок госпітальної бази, нашої першої хвилі госпітальної бази хворими на COVID-19 складає 30,7% від планової потужності. Можна констатувати, що міська клінічна лікарня №1 міста Вінниці заповнена повністю, центральна районна лікарня зараз заповнюється, обласна дитяча лікарня наразі має вільні потужності. Ми починаємо, мабуть, спрямовувати наших пацієнтів з COVID на Калинівську центральну районну лікарню, що дозволить нам зберегти необхідні резерви по кожному закладу з тих, які визначені першими», – повідомив посадовець.

За словами очільника області, наразі серед підтверджених випадків захворювання на коронавірусну хворобу 12 пацієнтів перебувають у важкому стані. Зараз вони знаходяться на кисневій підтримці та на апаратах СІПАП.

«Кількість летальних випадків за вихідні збільшилася на 3 і становить, станом на сьогодні, 11 пацієнтів. Всі одинадцять мали важку супутню патологію. Одна з головних причин летального випадку – це достатньо пізнє звернення до лікаря, коли вже дійсно важко було вже щось зробити», – відмітив Владислав Скальський.

«Сьогодні, станом на ранок, по області працюють 96 медичних бригад. З початку пандемії вже було зроблено більше ніж 5 000 виїздів. І ці мобільні бригади зібрали 9 239 зразків біоматеріалів. Протягом останньої доби було зроблено 12 виїздів, відібрано 24 зразки.

По лінії швидкої медичної допомоги за добу маємо 1 321 звернення, було зроблено 515 виїздів, 15 підозр на коронавірусну інфекцію було зафіксовано і госпіталізовано з цими підозрами 10 осіб».

Також ми в очікуванні вже четвертого ампліфікатора до нашого обласного лабораторного центру, який ми прийняли рішення закупити коштами обласного бюджету. Я хотів би подякувати всім працівникам обласного лабораторного центру, які працюють в цілодобовому режимі. А також усім нашим працівникам медичної галузі, які дійсно присвятили себе боротьбі з коронавірусною інфекцією», – додав голова ОДА.


Нагадаємо, станом на ранок 18 травня в області зафіксували 733 випадки захворювання на COVID-19. Протягом доби нові інфікування зареєстровані у Вінниці та в районах: Вінницькому, Барському, Липовецькому, Чернівецькому і Тиврівському.

Зафіксовано 11 летальних випадків.

Вінниця.info, фото – ілюстративне, відео – Вінницької ОДА

title