16 лип. 2020 16:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

179

0

Печери, пивотерапія та озеро, яке порівнюють із Женевським: ідеї для відпочинку вінничан на Тернопільщині

Печери, пивотерапія та озеро, яке порівнюють із Женевським: ідеї для відпочинку вінничан на Тернопільщині

ТОП-10 місць Тернопільщини


Печери, пивотерапія та озеро, яке порівнюють із Женевським: ідеї для відпочинку вінничан на Тернопільщині

За 200 кілометрів від Вінниці, проїхавши Хмельницьку область, свої «туристичні двері» відчиняє Тернопільщина.

Замки, печери, каньйони, озеро, яке порівнюють із Женевським і, звичайно пивотерапія. Такий мікс з природніх пам’яток, культурних та гастрономічних місць пропонують вінничанам, які планують подорож до «файного» Тернополя. Туризм не обмежується прогулянками по місту. Є безліч місць, де можна добре відпочити, варто тільки виїхати за місто і відчути родзинки Тернопільчини на смак.

Тернопільське озеро

Його порівнюють з Женевським, адже в центрі якого ще міста можна побачити величезне озеро, яке стало візитівкою локації. Це буквально серце міста, яке дотичне до головного парку. На цьому озері вже кілька років в кінці серпня проводять чемпіонат світу з водно-моторного спорту. В останній час там також проводять такі популярні зараз заняття йогою на сапах.

Печери, пивотерапія та озеро, яке порівнюють із Женевським: ідеї для відпочинку вінничан на Тернопільщині

Ресторан «Старий Млин»

Безумовно, це – гастрономічна візитівка Тернополя. В «Старому Млині» подають аутентичні страви західноукраїнської кухні в унікальних інтер’єрах, сповнених вінтажними артефактами: глечиками, килимами, кухонним начинням. Їхній борщ, наприклад, зветься «Перше причастя українця». А ресторатор Михайло Гросуляк, який все це придумав, надихнувся для створення цього місця, побачивши Собор Святого Сімейства у Барселоні.

Печери, пивотерапія та озеро, яке порівнюють із Женевським: ідеї для відпочинку вінничан на Тернопільщині - фото 2

Вишнівецький замок

Цю архітектурну пам’ятку XVIII століття в стилі раннього барокко письменник Оноре де Бальзак назвав «маленьким Версалем». В минулому році тут знімали серіал «Кріпосна», який став дуже популярним у нас, а ще у країнах Центральної Європи. Не в останню чергу завдяки інтер’єрам замку, які так чудово та аутентично виглядали в кадрі.

Печери, пивотерапія та озеро, яке порівнюють із Женевським: ідеї для відпочинку вінничан на Тернопільщині - фото 3

Дністровський каньйон

Це один з найбільш довгих каньйонів не лише України, але й Європи. Його протяжність – 250 кілометрів. Це місце – одне з семи природніх чудес нашої країни. В його скелях колись знаходились печерні храми та монастирі. Це ідеальне місце, куди можна поїхати з палатками: тут чарівна флора та фауна. Лише видів риби тут 40, а ще Дністер вважається однією з найбільш чистих річок Європи.

Печери, пивотерапія та озеро, яке порівнюють із Женевським: ідеї для відпочинку вінничан на Тернопільщині - фото 4

Санна траса в Кременці

Ще в 1930-х тут були збудовані перші трампліни. Зараз ця дерев’яна траса – єдина в Україні. На ній – 15 поворотів, а швидкість, до якої можна розганятись – 112 км/г. Місцевість довкола дуже красива і точно заслуговує на участь у змаганнях.

Печери, пивотерапія та озеро, яке порівнюють із Женевським: ідеї для відпочинку вінничан на Тернопільщині - фото 5

Зарваниця – український Люрд

Це одна з найбільш відомих католицьких святинь світу. Щорічно сюди на прощу приходять сотні тисяч паломників. Буває, що збираються мільйони людей. Багато хто приходить до джерела, яке зцілює від недугів. В 20-му столітті це місце отримало офіційний статус паломницького місця від Папи Римського.

Печери, пивотерапія та озеро, яке порівнюють із Женевським: ідеї для відпочинку вінничан на Тернопільщині - фото 6

Пивотерапія в санаторії «Медобори»

В цьому місці – більше півсотні процедур, багато з яких практикують лише тут. Вони є унікальними як для нашої країни, так і для всього світу. В списку – пивотерапія, коли під наглядом лікаря ви вживаєте невелику дозу нефільтрованого пива, яке регулює обмінні процеси та роботу нирок. Зовнішнє вживання напою – пивні ванни (так, ви добре все розчули!), які омолоджують шкіру. Ще один напрямок – апітерапія – лікування продуктами бджільництва. Це і сон у будиночку на вуликах, який заспокоює нервових жителів великих міст. І перебування в кімнаті, стіни якої натерті бджолиним воском. Все це окрім легендарних сірководневих ванн, аплікацій озокерита та голубої глини, різних типів масажу.

Печери, пивотерапія та озеро, яке порівнюють із Женевським: ідеї для відпочинку вінничан на Тернопільщині - фото 7

Спадок скульптора Георга Пінзеля

Його називають українським Мікеланджело, а найбільш тісно його ім’я асоціюється з містечком Бучач у Тернопільській області, де він жив та творив. Пінзель створив свій унікальний почерк, який легко зчитується в його експресивних роботах з дерева. В Успенському костелі в Бучачі збереглись його творіння. Доречі, в 2012-му виставку його шедеврів представили в Луврі.

Печери, пивотерапія та озеро, яке порівнюють із Женевським: ідеї для відпочинку вінничан на Тернопільщині - фото 8

Борщівська вишивка

Це один з найбільш впізнаваних мотивів у нашому етно-костюмі. Засилля чорного кольору на блузі характерно саме для містечка Борщів, що у Тернопільській області. Згідно однієї легенди – це був знак траура, згідно іншої – кольорова домінанта символізувала плодородний чорнозем, яким славиться ця територія. Третя версія каже, що нитки робили з шерсті овець чорної породи, які тут в достатку. Більше тисячі легендарних блуз можна побачити в місцевому краєзнавчому музеї Борщова.

Печери, пивотерапія та озеро, яке порівнюють із Женевським: ідеї для відпочинку вінничан на Тернопільщині - фото 9

Печери в селі Кривче

Одні з найбільших гіпсових печер Європи. Для того, щоб їх відвідати, не потрібен диплом спелеолога: печери підходять для новачків, там є освітлення і вам не знадобиться спеціальне екіпірування. Відкриті увесь рік – всередині стабільна температура +10 градусів. Можливо, похід в печери стане натхненням для захоплення такими модними зараз кристалами. Як мінімум, відвідавши печери, отримаєте унікальний досвід.

Печери, пивотерапія та озеро, яке порівнюють із Женевським: ідеї для відпочинку вінничан на Тернопільщині - фото 10

Вінниця.info