12 верес. 2019 09:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Культура
0

88

0

Педагогічний університет ім. Коцюбинського презентує найбільшу вишиту книгу про Вінницю

Педагогічний університет ім. Коцюбинського презентує найбільшу вишиту книгу про Вінницю

Під час відзначення Дня міста на майдані Небесної Сотні відбуватиметься ІІІ Мистецько-освітньій фестиваль «Водограй».


Педагогічний університет ім. Коцюбинського презентує найбільшу вишиту книгу про Вінницю

Під час відзначення Дня міста на майдані Небесної Сотні відбуватиметься ІІІ Мистецько-освітній фестиваль «Водограй». Його проводитимуть студенти та викладачі Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського (ВДПУ). Вони створять для відвідувачів локації цікаві фотозони, презентують найбільшу вишиту книгу про Вінницю а також два герба міста.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької міськради.

Студенти та викладачі ВДПУ ім. Коцюбинського цього року підготували до Дня міста чимало цікавих родзинок. Однією із них стане два найбільших герба Вінниці. Один з них – квітковий, розмір якого сягає 4х5 м, на його виготовлення використали понад 4000 квітів. Другий герб вишитий хрестиком, розміром 4х6 м. Ідея створення цих гербів належить завідувачу кафедри мистецьких дисциплін дошкільної та початкової освіти, доценту Лесі Старовойт, а куратором проектів є проректор Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, доцент Людмила Бровчак.

Вперше педуніверситет презентує унікальну найбільшу вишиту книгу про Вінницю, над якою працювали студенти спеціальності «Початкова освіта», спеціалізації «Мистецтво».

Педагогічний університет ім. Коцюбинського презентує найбільшу вишиту книгу про Вінницю

Також студенти та викладачі вишили хрестиком фотозону «Дерево життя». Не менш цікавою буде інтерактивна фотозона «Вінниця в пазлах». Кожен бажаючий зможе взяти пазл свого мікрорайону та зробити святкове фото на згадку.

Природничо-географічний факультет дивуватиме наймолодших глядачів інтерактивними хімічними дослідами, науковими фокусами та незвичайними перетвореннями. Все це можна буде побачити на локації «Планета хімічної магії».

Тетяна Пірус покаже колекцію стародавніх українських сорочок, вишитих рушників та плетених ляльок з усіх регіонів України. Цю колекцію вона збирала 25 років.

Поруч діятиме виставка побуту українського минулого, де будуть представлені автентичні знаряддя такі, як ночви, кадуб, ступа, кошик, сито, ціп, мотовило, зерновикта багато іншого. А також облаштують фотолокацію «Гостинна хатина».

Також на відвідувачі локації на майдані Небесної Сотні проходитимуть виставки творчих робіт та різножанрові майстер-класи для усіх бажаючих. А також для усіх відвідувачів колектив Вінницького державного педагогічного університету ім. М.Коцюбинського підготував концертну програму«Хай лунає пісня у рідному краї».

Нагадаємо, що в суботу у Вінниці громадський транспорт буде безкоштовним, а вулиця Соборна стане пішохідною.

Вінниця.info