6 верес. 2021 15:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

138

0

Перерахували перший транш грошей на реконструкцію аеропорту «Вінниця»

Перерахували перший транш грошей на реконструкцію аеропорту «Вінниця»

Перший транш - 13 мільйонів гривень


Перерахували перший транш грошей на реконструкцію аеропорту «Вінниця»

Сьогодні, 6 вересня, на рахунок державного казначейства Вінницької області перерахували перший транш на реконструкцію злітно-посадкової смуги аеропорту «Вінниця». Перша сума - 13 мільйонів гривень.

Про це повідомив голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов.

«13 мільйонів гривень - на аеропорт «Вінниця»! Перший транш сьогодні надійшов на рахунок державного казначейства Вінницької області.

Як і обіцяли: кошти на ремонт летовища держава виділила! А значить скоро розпочнеться реконструкція.

«За мою каденцію ви побачите будівництво аеропорту «Вінниця»» - про це у Вінниці торік сказав Президент України Володимир Зеленський.

Бюджет на 2021 рік дозволив продовжити модернізацію регіональних аеропортів - до президентської програми «Велике будівництво» увійшов напрямок щодо розбудови авіахабів.

Наприкінці червня була затверджена постанова Кабміну про порядок використання коштів на аеропорт «Вінниця».

На початок реконструкції аеропорту «Вінниця» в державному бюджеті передбачили 604,27 млн гривень», - зазначено в дописі на сторінці Сергія Борзова.

Також він повідомив, що аеропорт «Вінниця» має достатньо великий потенціал. Це єдиний функціонуючий міжнародний аеропорт Центральної України. Інших сертифікованих та функціонуючих аеропортів в радіусі понад 150км немає. Завдяки унікальному розташуванню до зони обслуговування входять рекордні 10 областей України та північні райони Молдови (є і практичний досвід польотів молдован із Вінниці на регулярних рейсах).

«Основна проблема: недостатня несуча спроможність покриттів злітно-посадкової смуги – обмеження лише до 14 злітно-посадкових операцій на тиждень літаків класу Боїнг 737-800 та Єірбас-320, а також застаріле аеродромне обладнання – за характеристиками вже не відповідає сучасним вимогам міжнародних авіакомпаній. Тому єдиним рішенням є реконструкція аеродрому із заміною всього обладнання», - повідомив С. Борзов.

Важливо, що загалом аеродром є власністю Міноборони і відповідно використовується спільно з комунальним аеропортом для потреб цивільної авіації та підтримання обороноздатності країни. Зокрема, для спільних програм Україна-НАТО.

Нагадаємо, 18 листопада 2020 року Кабмін затвердив перелік з 104 пріоритетних для держави інвестиційних проектів 2020-2023 роки, в якому і аеропорт «Вінниця». В серпні 2020 в Міністерстві інфраструктури України планували виключити аеропорт «Вінниця» з переліку інвестиційних об’єктів. Після перемовин з міністром інфраструктури проект залишили в Державній цільовій програмі розвитку аеропортів на період до 2023 року. Володимир Зеленський під час візиту на Вінниччину казав, що у Вінниці будуватимуть аеропорт.

Перерахували перший транш грошей на реконструкцію аеропорту «Вінниця»

Перерахували перший транш грошей на реконструкцію аеропорту «Вінниця» - фото 2

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info