1 груд. 2015 15:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Культура
0

45

0

Переселенці показали у Вінниці виставку подільської вишивки

Переселенці показали у Вінниці виставку подільської вишивки

 Працює виставка традиційної подільської вишивки з циклу «Мистецтво однієї родини» Андрія та Інни Єрмакових «Код всесвіту – в узорах загадкових»


Переселенці показали у Вінниці виставку подільської вишивки

 У Світлиці Вінницького обласного центру народної творчості з 30 листопада працює виставка традиційної подільської вишивки з циклу «Мистецтво однієї родини» Андрія та Інни Єрмакових «Код всесвіту – в узорах загадкових».

Про це інформує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

Родина Єрмакових добре відома в мистецьких колах пошановувачів традиційної вишивки та цінителів художньої фотографії. Інна та Андрій − уродженці Донецької області − багато років проживали у Луганську, де плідно працювали кожен у своєму жанрі. Але війна на Сході змусила їх покинути Луганськ і переїхати у Вінницю. Тут, сповнені нових вражень, вони продовжують творити, радуючи своїх шанувальників все новими і новими роботами.

Переселенці показали у Вінниці виставку подільської вишивки

Андрій Єрмаков досліджує традиції подільської вишивки, регіональні особливості народного строю. Володіє практично всіма відомими різновидами вишивальних технік, які опанував самостійно.

Інна Олександрівна Єрмакова – член правління Національної спілки фотохудожників України. У Вінниці працює старшими викладачем кафедри журналістики Донецького національного університету та викладачем спецдисциплін у Вінницькому міжрегіональному центрі реабілітації інвалідів «Поділля».

У листопаді 2014 подружжя Єрмакових організували «Подільську студію вишивки «СвоєРідне», де безкоштовно навчають усіх бажаючих традиційним подільським технікам. Одночасно проводять пошукову, дослідницьку і наукову роботу, вивчаючи основні осередки вишивки Східного Поділля.

Нинішня виставка, розміщена в Світлиці, покликана привернути увагу широкого загалу до вишивки Східного Поділля, зокрема Вінниччини, як на унікальне явище в матеріальній культурі нашого народу.

Експозиція виставки складається з 40 фоторобіт Інни Єрмакової, які демонструють найкращі зразки вишивки, виконані традиційними для Вінниччини техніками. Світлини розповідають про красу сорочок, створених майстринями минулих поколінь. Всі сюжети на фото − фрагменти сорочок другої половини ХІХ − початку та середини ХХ-го століть. Представлено також 20 фрагментів орнаментальних смуг з поликів сорочок. Разом з тим, експозицію даної виставки прикрашають 60 давніх сорочок відомих вишивальних осередків Вінниччини. 

Переселенці показали у Вінниці виставку подільської вишивки - фото 2

Переселенці показали у Вінниці виставку подільської вишивки - фото 3

Переселенці показали у Вінниці виставку подільської вишивки - фото 4

Переселенці показали у Вінниці виставку подільської вишивки - фото 5

ВИННИЦА.info