13 трав. 2020 10:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

210

0

Перевізники готові перекрити міжнародну трасу на Вінниччині: вимагають відновити пасажирські перевезення

Перевізники готові перекрити міжнародну трасу на Вінниччині: вимагають відновити пасажирські перевезення

В с. Писарівка Вінницького району водії автобусів та маршруток вийшли на протест


Перевізники готові перекрити міжнародну трасу на Вінниччині: вимагають відновити пасажирські перевезення

13 травня в с. Писарівка Вінницького району водії автобусів та маршруток вийшли на протест. Люди вимагають відновити міжміські перевезення та готові перекрити дорогу, яка є міжнародною трасою М-12.

«Конституція України гарантує рівноправність громадян. Стаття 33 Конституції гарантує право на вільне пересування. Щодо роботи приватних перевізників, то стаття 42 гарантує право на підприємницьку діяльність. Обмеження дії цих двох останніх статей може бути лише в разі запровадження надзвичайного стану, якого в Україні немає», - каже учасник акції Іван Супряга.

«На місці проведення акції протесту працює більше 30 поліцейських, які забезпечують охорону публічної безпеки. Працює поліція діалогу, яка роз’яснює учасникам акції необхідність дотримання законодавства та діючих карантинних обмежень. Напередодні проведення акції поліція превенції мала розмову з учасниками мітингу, роз’яснювали, що перекриття дороги це порушення.

Станом на 10.50 годину порушень громадського порядку на місці проведення акції протесту немає. Акція триває, але трасу не перекривають», - повідомила Вінниця.info керівник відділу комунікацій ГУ Нацполіції у Вінницькій області Анна Олійник.

ОНОВЛЮЄТЬСЯ.

Станом на 11.30 годину до учасників акції протесту приїхав заступник голови Вінницької ОДА Сергій Здітовецький, який показав статистику зростання захворюваності. У відповідь мітингувальники сказали, що в збільшенні кількості інфікувань винні представники влади, які не стримали походи людей до церков. Депутат облради Сергій Кривешко, який має бізнес з пасажирських перевезень, каже, що медпрацівники з сіл добираються у Вінницю попутками, але їх перестали підвозити, коли почались інфікування серед медпрацівників.

О 12.00 годині акція протесту закінчилась. В поліції повідомили, що рух автотранспорту на дорозі мітингарі не блокували, проїзд був забезпечений.



Перевізники готові перекрити міжнародну трасу на Вінниччині: вимагають відновити пасажирські перевезення

Перевізники готові перекрити міжнародну трасу на Вінниччині: вимагають відновити пасажирські перевезення  - фото 2

Перевізники готові перекрити міжнародну трасу на Вінниччині: вимагають відновити пасажирські перевезення  - фото 3

Перевізники готові перекрити міжнародну трасу на Вінниччині: вимагають відновити пасажирські перевезення  - фото 4

Нагадаємо, в Міністерстві інфраструктури розробили пропозиції відновлення роботи транспорту в три етапи. Перший планують розпочати з 22 травня.

Як повідомляла Вінниця.info «Укрзалізниця» розробила план заходів із відновлення приміського сполучення після скасування заборони на регулярні пасажирські перевезення.

На позачерговому засіданні Уряду 4-го травня в Україні вирішили продовжити карантин до 22-го травня, але з 12-го – послабити низку обмежень.

Вінниця.info, відео Віталія Павловського, фото Сергія Хіміча

title