3 лип. 2020 13:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

127

0

Перші п’ять вітчизняних апаратів ШВЛ виготовлять у Вінниці – Моргунов

Перші п’ять вітчизняних апаратів ШВЛ виготовлять у Вінниці – Моргунов

Наразі в компанії UBC Group очікують комплектуючих для виробництва апаратів


Перші п’ять вітчизняних апаратів ШВЛ виготовлять у Вінниці – Моргунов

Наприкінці квітня в місті повідомили, що компанія UBC Group налагоджує процес виробництва вітчизняних апаратів штучної вентиляції легень. Тоді міська влада вела з керівництвом компанії перемовини, аби виробництво ШВЛ відбувалося у Вінниці на заводі «Green Cool». На сьогодні в компанії очікують комплектуючих для виробництва апаратів. Перші п’ять «випробувальних» апаратів ШВЛ українського виробництва виготовлять саме на заводі у Вінниці.

Про це під час брифінгу 3-го липня розповів міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

«Кілька місяців назад в нас була розмова з Ігорем Гуменним (президент компанії UBC Group – авт.), він виявив таке бажання. Мало того, він домовився зі своїми американськими партнерами, і вони надали прототип американського апарату ШВЛ для того, щоб на його базі у нас створили український аналог. Це достатньо висококваліфікований гарний апарат, який добре себе зарекомендував, принаймні, в лікарських закладах Сполучених Штатів Америки. З середини липня до середини серпня компанія очікує сьогодні поставку відповідних комплектуючих для п’яти ШВЛ. Зараз йде підготовка та розробка відповідної конструктивної документації для того, щоб пройти стандартизацію по системі ISO та інших міжнародних сертифікатів, аби можна було експортувати цю продукцію, в тому числі. Також, безпосередньо, гармонізація цієї документації до українських державних стандартів для того, щоб можна було реалізовувати і на території України.

Якщо говорити про самі прототипи. Інженери-розробники UBC Group пропрацювали мікроелектроніку, замовили шестишарові високотехнологічні плати. Комплектація і датчики – аналогічні американським ШВЛ. На фінальній стадії – розробка серця апарата, так званого «нагнітаючого блоку». На сьогоднішній день в нашій розмові з Ігорем Гуменним, і це приємно для нас, ці апарати планується випускати безпосередньо у Вінниці на заводі Green Cool. Там, відповідно, досить жорсткі умови щодо дотримання вентиляційного режиму, чистоти приміщень, для цього повинні бути окремі блоки, фільтрація, безпосередньо, повітря. Тобто, це достатньо складний процес. Для того, щоб випускати високоякісну продукцію і конкурентну не тільки в Україні, але й на європейському або світовому ринку, ці всі вимоги треба дотримуватись. Оцих п’ять перших випробувальних апаратів буде виготовлено, знову ж таки, у Вінниці. І далі буде налагоджуватися безпосередньо «конвеєрне» або постійне виробництво. Тому я маю надію, що ми зможемо теж пишатися тим, що високоякісні апарати ШВЛ виготовляються і на заводах міста Вінниці», – розповів Сергій Моргунов.


Нагадаємо, попри карантин у Вінниці триває розбудова індустріального парку, а компанії-партнери не збираються зупиняти співпрацю з містом.

Вінниця.info, фото – ілюстративне, відео – з фейсбук-сторінки Сергія Моргунова