26 берез. 2020 16:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

90

0

Першій Вінницькій лікарні передали реанімаційне обладнання та апаратуру

Першій Вінницькій лікарні передали реанімаційне обладнання та апаратуру

Загальна вартість придбаного обладнання ‒ понад 330 тисяч гривень


Першій Вінницькій лікарні передали реанімаційне обладнання та апаратуру

26 березня Вінницька міська клінічна лікарня №1 отримала додаткове реанімаційне обладнання та медичну апаратуру. Загальна вартість обладнання, яке лікарні передали представники Фонду Петра Порошенка, понад 330 тисяч гривень. Зокрема, це монітор пацієнта, шприцевий насос, хірургічний відсмоктувач та інше необхідне устаткування.

Про це повідомляють на сайті Вінницької обласної ради.

Серед отриманої апаратури наступне: монітор пацієнта М50 з годинним акумулятором (вартість 180 тисяч грн); шприцевий насос Medifusion, DS-3000 (45 тисяч грн); відсмоктувач хірургічний NOVELA (50 тисяч грн); пульсоксиметр «MEDICARE» FPX-034, 30 шт (39,6 тисяч гривень); ларингоскоп Macintosh, 3 шт (19,5 тисяч гривень).

«Кафедра інфекційних хвороб Вінницького медичного університету розробила перший в Україні локальний протокол. Сподіваюсь, що днями буде державний протокол. Ми будемо намагатися вести пацієнтів тими препаратами, які є, аби не доводити їх до гострої дихальної недостатності. Крім того, безпрецедентні заходи в області і в місті були вжиті. Якщо ми порівняємо з Європою, то вони робили заходи карантину більш жорсткими відповідно до збільшення випадків захворювання, а ми профілактично їх посилили. Таким чином зробимо все, аби епідемія – її не минути – була більш плавною, і ми будемо готові адекватно якісно надавати допомогу. Поки що ті пацієнти, які є і які з підозрою, у них стан середнього ступеню важкості, ближче до задовільного. Загрози їхньому здоров’ю немає», ‒ зазначила членкиня Вінницького обласного оперативного штабу із запобігання та протидії поширенню на території Вінницької області коронавірусу COVID-19, завідувачка кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені Миколи Пирогова Лариса Мороз під час передачі обладнання Фондом Петра Порошенка.

На базі Вінницької міської клінічної лікарні №1 наразі створюють інфекційну реанімацію на 25 ліжкомісць. Незабаром тут мають з’явитися додаткові бокси та полубокси інтенсивної терапії.

«Зараз ми, лікарі, працюємо, як на передовій. Тому дуже вдячні за допомогу. Це своєчасно надане обладнання і дуже нам потрібне. Тепер ця апаратура допоможе нам рятувати життя людей», – розповів завідувач інфекційного відділення Вінницької міської клінічної лікарні №1 Анатолій Чорний.

Першій Вінницькій лікарні передали реанімаційне обладнання та апаратуру

Першій Вінницькій лікарні передали реанімаційне обладнання та апаратуру - фото 2

Першій Вінницькій лікарні передали реанімаційне обладнання та апаратуру - фото 3

Першій Вінницькій лікарні передали реанімаційне обладнання та апаратуру - фото 4

Першій Вінницькій лікарні передали реанімаційне обладнання та апаратуру - фото 5

Нагадаємо, раніше під час брифінгу Вінницький міський голова Сергій Моргунов розповів про забезпечення лікарень необхідними засобами індивідуального захисту.

Вінниця.info, фото з сайту облради