24 лют. 2021 15:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

161

0

Першою у Вінниці щеплення від коронавірусу отримала сімейна лікарка

Першою у Вінниці щеплення від коронавірусу отримала сімейна лікарка

14:38. Час першої вакцинації на Вінниччині


Першою у Вінниці щеплення від коронавірусу отримала сімейна лікарка

24 лютого до Вінниці привезли першу партію – 17800 доз вакцини Oxford/AstraZeneca від коронавірусу. Першою вакцину отримала сімейна лікарка Людмила Бойко. Вона працює у Центрі первинної медичної допомоги №5 та входить до мобільної бригади, яка вакцинуватиме від коронавірусу.

Про це у Фейсбук написав Сергій Борзов, голова Вінницької ОДА.

«14:38. Час першої вакцинації на Вінниччині. Знайомтесь, перша вакцинована вінничанка – лікарка Людмила Бойко.

Сьогодні ж саме Людмила Миколаївна вакцинуватиме інших – вона із мобільної бригади – однієї із 20.

Її бригада – жіноча. Про вакцину – сімейна лікарка Людмила Бойко на відео розповідає сама У кабінеті щеплення Вінницького регіонального гепатологічного центру сьогодні вакцинували 14 медичних працівників», – йдеться в дописі.

Людмила Бойко поділилася враженнями.

«Страшно за пацієнтів. Коли думаєш, чи виживе людина, чи не виживе людина, щоб зробити все вчасно. Вакцинація – це звичне діло, ми вакцинуємося від дифтерії, правця. Щорічно від грипу. В житті уже пройшли стільки вакцинацій, що це як звичайна процедура. Тим більше, сімейні лікарі не бояться нічого.

МОЗ розробило спеціальну програму, куди ми будемо вносити дані про вакцинованих. І потім, коли буде зроблена друга доза, тоді будь-який пацієнт зможе роздрукувати свій міжнародний сертифікат про вакцинацію», – Людмила Бойко.


Лікарка розповіла, чому вирішила вакцинуватися.

«Ми не хочемо більше хоронити наших рідних. Єдиним захистом завжди була вакцинація, я вважаю, що якщо зараз є можливість вакцинуватися, то це варто зробити.

Я одразу погодилася. Ми пройшли перед цим дводенний тренінг в Києві. Так як являємося мобільною бригадою по вакцинації. Прослухавши лекції наших професорів, прочитавши інструкцію до вакцини, я вирішила вакцинуватися і це моє тверде рішення.

Вакцина дає менше алергічних реакцій. Це зареєстрована вакцина. Інша, яку теж зареєстрували, дає більше алергічних реакцій. А ця вакцина є векторною, з нею можна працювати в таких самих умовах, як і з іншими», – додає Людмила Бойко.

Раніше, додає, на коронавірус не хворіла.

Інша працівниця медзакладу розповіла, чому обрали саме першою жіночу «ковідну» бригаду.

«Я вибрала цих людей, тому що на них можна покластися, вони виконують свою роботу чітко, впевнено. Будемо переконувати вакцинувати лікарів, щоб вони не хворіли».

Сьогодні в закладі організують пункт щеплення.

Протипоказань до щеплень мало, кажуть лікарі. Вагітність і період годування – не є протипоказанням. Поганий стан здоров’я – це тимчасовий протипоказ.

Після проведення вакцини 30 хвилин має бути під спостереженням лікаря.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info