12 груд. 2019 09:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

75

0

Перший заступник Скальського провів першу нараду

Перший заступник Скальського провів першу нараду

З головами ОТГ Вінницької області обговорили формулу розподілу стабілізаційної дотації


Перший заступник Скальського провів першу нараду

11 грудня, в приміщенні облдержадміністрації десять голів ОТГ Вінниччини зустрілися з першим заступником голови облдержадміністрації Сергієм Здітовецьким. Зустріч стосувалася формули розподілу додаткової дотації між відповідними місцевими бюджетами.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

На початку зустрічі перший заступник голови ОДА нагадав, що стабілізаційна та додаткові дотації з державного бюджету місцевим бюджетам, передбачені законом про Державний бюджет України на відповідний рік, перераховуються Казначейством на рахунки таких бюджетів.

Сергій Здітовецький передав слово директору департаменту фінансів ОДА Миколі Копачевському, аби він детальніше розповів про механізм розподілу додаткової дотації. Додаткова дотація – не привілей, а компенсатор втрат, зазначив посадовець.

Директор департаменту фінансів ОДА зазначив, що дана дотація не має цільового спрямування коштів. Розподіл додаткової дотації здійснюється на передані заклади й заходи. За його словами, три роки тому, в рамках реформи бюджетної децентралізації, було внесено зміни до бюджетного законодавства.

«Згідно зі змінами, в області на фінансування з місцевого бюджету передано всю систему ПТУ, п’ять вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації, фінансування енергоносіїв по медичних закладах, тобто центральних районних лікарнях і лікарнях третинного рівня, а також заробітну плату технічного персоналу загальноосвітніх шкіл, тобто ті статті видатків, які раніше фінансувались за рахунок медичної та освітньої субвенцій. Райони та ОТГ забезпечують фінансуванням ЦРЛ і загальноосвітні заклади. Наразі в області триває автономізація закладів охорони здоров'я, аби укласти договір з НСЗУ, заклади не повинні мати заборгованості. Наразі, ситуація з розрахунками за енергоносії центральних районних лікарень досить проблемна», – констатував Микола Копачевський.

На всі питання, що цікавили голів ОТГ, керівник профільного департаменту дав вичерпні відповіді. Переважна більшість питань стосувалася розмірів стабілізаційної дотації, реімбурсації препаратів інсуліну, фінансування на ремонти та утримання доріг комунальної власності у населених пунктах.

Підбиваючи підсумки, перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Здітовецький подякував головам ОТГ за конструктивний діалог та власне бачення розподілу дотацій.

Вiнниця.info