16 січ. 2019 15:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

58

0

Під час проекту «Жінка Вінниччини» збиратимуть кошти на операцію 16-річному Артуру

Під час проекту «Жінка Вінниччини» збиратимуть кошти на операцію 16-річному Артуру

 В Артура Мельниченко дитячий церебральний параліч, операція коштуватиме 20 950 тисяч доларів


Під час проекту «Жінка Вінниччини» збиратимуть кошти на операцію 16-річному Артуру

Незабаром у Вінниці стартує щорічний проект «Жінка Вінниччини – 2019», який має дві складових: соціальну та благодійну. Цьогоріч зібрані кошти підуть на операцію 16-річному Артуру Мельниченко, у якого дитячий церебральний параліч. Операція коштуватиме 20 950 тисяч доларів, наразі сім’ї вдалося зібрати близько 4 тисяч доларів.

Мета проекту «Жінка Вінниччини» – відзначити жінок різних галузей, що досягли високих результатів у своїй діяльності, професійній чи соціальній, а також зробили вагомий внесок у розвиток міста та області.

«Ми вже втретє організовуємо проект «Жінка Вінниччини», він має дві складових: благодійну та соціальну. Соціальна складова – ми хочемо відзначити активних жінок, які на сьогоднішній день мають свою професію, аудиторію. Завдяки тому, що ми об’єднуємо таких активних та цілеспрямованих жінок, ми можемо допомогти діткам. В рамках проекту «Жінка Вінниччини – 2019» ми плануємо допомогти родині Мельниченків», – каже Ірина Борзова.

У свою чергу, Людмила Станіславенко розповіла присутнім про партнерів та учасників соціального проекту.

«Наш проект є унікальним, адже він демонструє, що завдяки спільним зусиллям ми досягаємо вагомих результатів і здатні надати необхідну підтримку та допомогу тим, хто найбільше цього потребує. Цьогоріч проект передбачає 18 номінацій, у кожній з яких буде 5 фіналісток, які розроблятимуть власні, особливі благодійні проекти з метою надання допомоги та підтримки родині Мельниченків», - зазначила Людмила Станіславенко.

Під час проекту «Жінка Вінниччини» збиратимуть кошти на операцію 16-річному Артуру

Проект має благодійну місію – збір коштів на допомогу хворим діткам. Попередні роки зібрані кошти допомогли вінничанці Ірі Ящук вилікувати s-обрaзний грудопоперечний лівосторонній сколіоз 3 ступеню зі знaчним порушенням функцій хребтa. У 2018 році зібрані кошти пішли для Іри Химич, яка має рідкісне генетичне захворювання, результатом якого є передчасне старіння. За ці кошти батьки поїхали з дитиною у Бостонську клініку, де лікарі призначили для Іринки лікування.

Цьогоріч відбудеться збір коштів на операцію деформованих стоп 16-річному Артему Мельниченко. 15 років тому лікарі поставили хлопцю діагноз – дитячий церебральний параліч. Операція має відбутись у Ізраїській клініці «Рамбам» за 20 950 тисяч доларів. Наразі сім’я зібрала близько 4 тисяч доларів. Мама Артема вірить, що  спільними зусиллями їм вдасться зібрати гроші і її син зможе ходити.

Офіційно проект триватиме з 20 січня по 10 лютого – перший етап. Всі підприємства, благодійні організації, громада може номінувати жінку на участь у проекті. Безкоштовно. Головною метою участі у проекті є соціальна активність та організація соціальних та благодійних проектів на допомогу Артуру Мельченко. З 15 лютого по 1 березня буде проходити голосування на сайті «20 хвилин». 5 березня організаційний комітет опрацює результати і відбудеться офіційна церемонія нагородження у ресторані «Mont Blanc» а також благодійний вечір «Жінка Вінниччини.

Нагадаємо, у 2018 році під час благодійного вечора та урочистої церемонії нагородження учасниць і переможниць конкурсу «Жінка Вінниччини 2018», організатори конкурсу зібрали понад 200 тисяч гривень для 7-річної Іринки Химич, яка має рідкісне генетичне захворювання.

Під час проекту «Жінка Вінниччини» збиратимуть кошти на операцію 16-річному Артуру - фото 2

Під час проекту «Жінка Вінниччини» збиратимуть кошти на операцію 16-річному Артуру - фото 3

Під час проекту «Жінка Вінниччини» збиратимуть кошти на операцію 16-річному Артуру - фото 4

Під час проекту «Жінка Вінниччини» збиратимуть кошти на операцію 16-річному Артуру - фото 5

Під час проекту «Жінка Вінниччини» збиратимуть кошти на операцію 16-річному Артуру - фото 6

Під час проекту «Жінка Вінниччини» збиратимуть кошти на операцію 16-річному Артуру - фото 7

Під час проекту «Жінка Вінниччини» збиратимуть кошти на операцію 16-річному Артуру - фото 8

Вінниця.info