27 лют. 2020 13:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

132

0

Під час проекту «Жінка Вінниччини 2020» збиратимуть кошти на лікування 15-річної Вікторії Давискиби

Під час проекту «Жінка Вінниччини 2020» збиратимуть кошти на лікування 15-річної Вікторії Давискиби

Вп’яте на Вінниччині стартував масштабний благодійний проект «Жінка Вінниччини»


Під час проекту «Жінка Вінниччини 2020» збиратимуть кошти на лікування 15-річної Вікторії Давискиби

Вп’яте на Вінниччині стартував масштабний благодійний проект «Жінка Вінниччини». Цього року зібрані кошти підуть на лікування 15-річної Вікторії Давискиби, яка з народження має захворювання, через що не може самостійно рухатися – ДЦП спастична диплегія ніг. Дівчинці необхідна складна операція зі встановлення імпланта та вирівнення стопи.

За п’ять років існування проекту, вдалося зібрати кошти на лікування чотирьом юним вінничанам. Завдяки зібраним коштам усі отримали якісне лікування і продовжують іти до своєї мети. Одна із героїнь, Іра Ящук, навіть уже одружилася та нещодавно народила дитину. Іра Химич та Артур Мельниченко особисто поділилися під час пресконференції 26лютого, враженнями і розповідями, як «Жінка Вінниччини» вплинула на їх життя.

Під час проекту «Жінка Вінниччини 2020» збиратимуть кошти на лікування 15-річної Вікторії Давискиби

«Цього року – вже п’ята річниця проведення благодійного проекту «Жінка Вінниччини». Це захід, який об’єднує найкращих жінок в абсолютно різних сферах, і який має, найголовніше, благодійну мету – здійснити мрію дитини», - каже організаторка заходу Голова Вищої Ради «Клубу успішних жінок України» Людмила Станіславенко.

Варто зазначити, що проект «Жінка Вінниччини» має на меті відзначення успішних жінок, які досягли високих результатів у професійній чи соціальній діяльності та зробили вагомий внесок у розвиток міста й області. Реалізація проєкту спрямована на популяризацію позитивних прикладів ролі жінки у вирішенні соціально-важливих проблем регіону та підтримку актуальних соціальних практик, що сприяють розвитку благодійного руху на Вінниччині.

Після завершення проекту Іринка з мамою відправилися до Бостона, де дівчинка отримала експериментальне лікування, яке наразі продовжується. Також талановита дівчинка захопилася малюванням і завдяки допомозізасновника та СЕО корпорації «Біосфера» Андрія Здесенка нещодавно представили у Києві персональну виставку картин, які були продані на аукціоні. Малювання стало одним із найбільших захоплень, тож Іринка пообіцяла продовжувати малювати. Особливо улюблених совів та дельфінів.

Під час проекту «Жінка Вінниччини 2020» збиратимуть кошти на лікування 15-річної Вікторії Давискиби - фото 2

Мама дівчинки, Діна Химич, зі свого боку подякувала проекту та всім людям, хто допомагав і продовжує допомагати: «Проект «Жінка Вінничични» дала нам надію, допомогла повірити у себе, відчути підтримку і дала поштовх для лікування. Вдячна всім людям, хто допомагав і продовжує допомагати. Ми вже розпочали та продовжуємо лікування, яке, на жаль, пожиттєве. Цього року потрібно знову їхати до Бостона. Але крім лікування мають бути ще й гарні емоції. Іринка мріє поїхати в Париж і побачити своїх улюблених героїв – Супер-кота та Леді Баг».

Артур з мамою Наталією в свою чергу теж розповіли, що після проекту поїхали в Ізраїльську клініку, де лікарі провели операцію і подарували юнакові можливість ходити без болю: «Ми вдячні всім, хто долучився до здійснення нашої мрії. А мріяли ми, щоб Артуру було нарешті комфортно ходити та не відчувати більше болю».

Вікторія Давискиба – п’ята героїня, задля якої організовується проект. І дівчинка, як її попередники, з дитинства має одну найзаповітнішу мрію – бути здоровою та ходити.

«Найбільша моя мрія – це ходити, і думаю, що скоро це здійсниться, тому що я про це дуже давно мрію», - поділилася емоціями в ході пресконфернеції Вікторія. Також дівчинка пообіцяла, що у фіналі проекту вона подарує всім жінкам Вінниччини, гостям заходу пісню у власному виконанні.

Під час проекту «Жінка Вінниччини 2020» збиратимуть кошти на лікування 15-річної Вікторії Давискиби - фото 3

Людмила Станіславенко в свою чергу підкреслила, що після проектів вони продовжують спілкуватися з учасниками, і їх успіхи й нові досягнення завжди радують та розчулюють. Адже всі вони тепер – наче родина.

Щодо підготовки до церемонії нагородження та благодійного вечора «Жінка Вінниччини – 2020», які відбудуться вже через місяць, 26 березня, то, як зазначила пані Людмила, уже завершився прийом заявок на участь у проекті. За підрахунками, надійшло більше 480 заявок. Наразі оргкомітет опрацьовує інформацію і вже 2 березня розпочнеться онлайн голосування на сайті 20 хвилин. До 20 березня кожен охочий матиме можливість проголосувати за вподобану жінку у тій чи іншій номінації .

У всіх представлених 13 номінаціях, уже відібрано по п’ять учасниць, які готують для Вікторії різні проекти. Також уже відоме ім’я жінки, яка отримає титул Жінка Вінниччини – 2020. Але ім’я триматиметься у таємниці аж до фіналу конкурсу. Навіть сама переможниця не знає, що її обрали.

Важливість проекту та його благодійної місії підкреслили також директорка Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк і начальниця управління культури та мистецтв ОДА Ольга Дернова.

«Конкурс Жінка Вінниччини – це не просто конкурс найкращих жінок. Це благодійний проект, який завжди ставить за мету допомогти тому, хто є в пріоритеті. Тому кожен цей проект потребує інформаційної підтримки та уваги, тому що він благодійний. Дякую Людмилі Анатоліївні, що вона є берегинею цього проекту», - зауважила пані Світлана.

Під час проекту «Жінка Вінниччини 2020» збиратимуть кошти на лікування 15-річної Вікторії Давискиби - фото 4

«26 березня відбудеться не просто фінал, гарна подія, культурно-мистецький захід. Адже попереду цього фіналу стоїть дійсно колосальна благодійна допомога і праця тих жінок, які будуть подані на номінації», - підкреслила Ольга Дернова.

Також своє враження і своє особливе ставлення до проекту висловила Жінка Вінниччини – 2019 Наталія Косніцька: «Я пишаюсь, що живу саме у Вінниці, адже наш регіон дуже сильний, дієвий і потужний у благодійно напрямку. І проект «Жінка Вінниччини» демонструє, що коли ми робимо все разом, ми робимо це дуже класно та з гарним результатом. Я хотіла б побажати організаторам проекту, щоб він існував якомога довше, але разом з тим мрію, щоб настав такий час, коли нам не потрібно буде більше збирати кошти на лікування дітей. І саме «Жінка Вінниччини» піднімає це важливе суспільне питання щодо допомоги діткам, які мають складні захворювання, та демонструє, що можливості батьків обмежені, але разом нам вдається досягнути великої цілі».

На завершення пресконференція Людмила Станіславенко звернулася до всіх з проханням долучатися до збору коштів для Вікторії Давискиби і обов’язково приходити на фінал проекту «Жінка Вінничични – 2020».

«Запрошую усіх підтримати нас та прийти 26 березня на церемонію нагородження. Я маю велику надію, що нам вдасться здійснити мрію Вікторії і зібрати достатню кількість грошей на операцію, яка змінить її життя назавжди. Щодо благодійного вечора «Жінка Вінниччини – 2020», ми приготували до цьогорічного заходу чимало приємних сюрпризів, тож вечір обіцяє бути по-справжньому грандіозним і казковим.

Під час проекту «Жінка Вінниччини 2020» збиратимуть кошти на лікування 15-річної Вікторії Давискиби - фото 5

Всі номіновані фіналістки вже є найкращими і вже є жінками Вінниччини. Коли об’єднуються найкращі жінки не має нічого неможливого тільки разом ми змінюємо життя», - підкреслила вона.

Захід відбудеться 26 березня, в одному із найвишуканіших ресторанів Вінниці «Mont Blanс» та проходитиме у Венеціанському стилі. Тож можна вже заздалегідь придбати квитки, гроші з яких також будуть спрямовані для Вікторії Давискиби.

Варто тут нагадати, що Іра Химич, яка має дуже рідкісне захворювання, потребує постійного лікування, щоденної терапії, прийому вітамінів, спеціального харчування та інших процедур для підтримки здоров’я. Також у дівчинки попереду – ще одна поїздка до Бостона (або й не одна поїздка), адже тільки там вона може отримати відповідне лікування. Тож родині й надалі потрібна допомога і фінансова підтримка небайдужих людей.

Тому кожен, хто бажає і має можливість допомогти Ірочкі, ось реквізити карточки мами, Діни Химич, куди ви можете надсилати гроші: Приват Банк 4149 4991 4021 3560 Химич Діна.

Також реквізити картки Ірини Давискиби, мами героїні цьогорічного проекту «Жінка Вінниччини – 2020» Вікторії, куди ви теж можете надсилати гроші на лікування дівчинки.

Картка мами Ирина Давискиба: 5168 7573 2139 6410

Під час проекту «Жінка Вінниччини 2020» збиратимуть кошти на лікування 15-річної Вікторії Давискиби - фото 6

Під час проекту «Жінка Вінниччини 2020» збиратимуть кошти на лікування 15-річної Вікторії Давискиби - фото 7

Під час проекту «Жінка Вінниччини 2020» збиратимуть кошти на лікування 15-річної Вікторії Давискиби - фото 8


Вінниця.info