3 квіт. 2020 14:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

69

0

Під приводом продажу захисних масок у вінничан видурили більше 10 тисяч гривень

Під приводом продажу захисних масок у вінничан видурили більше 10 тисяч гривень

Під час карантину зросла кількість шахрайств


Під приводом продажу захисних масок у вінничан видурили більше 10 тисяч гривень

З початку запровадження карантинних заходів до поліції надійшло 6 звернень від мешканців Вінницької області, які стали жертвами інтернет-шахраїв. Намагаючись придбати собі та своїм рідним засоби індивідуального захисту, необхідні під час пандемії, довірливі громадяни перераховували кошти на рахунки зловмисників.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції у Вінницькій області.

У зв’язку з введеними карантинними обмеженнями люди почали більше користуватись покупками товарів дистанційно через інтернет, соцмережі та месенджери. Під час карантину зріс попит населення на захисні маски, рукавички, антисептики. Цим користуються інтернет-шахраї з метою власного збагачення.

Так, з початку запровадження карантину офіційно до поліції з заявами про вчинення шахрайських дій звернулись 6 мешканців міста та області. Усі вони за оголошеннями намагались придбати собі та своїм рідним засоби індивідуального захисту, переважно захисні маски, у результаті чого залишились і без товару, і без грошей. На рахунки шахраїв потерпілі переказали понад 10 500 гривень.

«Закликаємо громадян користуватися тільки перевіреними онлайн-платформами. Перед тим, як купувати товар у інтернеті та месенджерах, поцікавтеся відгуками клієнтів, які вже скористалися послугами цього продавця. Не здійснюйте передоплату, оплачуйте замовлений товар лише накладеним платежем. У такий спосіб у вас буде можливість переконатися, що ви отримали саме замовлений товар, а у зловмисників не залишиться шансів заволодіти вашими коштами», - зазначають в поліції.

Вiнниця.info, фото ілюстративне