15 серп. 2016 17:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

206

0

Під Вінницею спіймали незаконного ловця раків

Під Вінницею спіймали незаконного ловця раків

 За вилов раків у вінницькій водоймі на Сабарові чоловікові загрожує штраф


Під Вінницею спіймали незаконного ловця раків

 Штраф за незаконний вилов раків загрожує чоловікові, якого спіймали представники «Вінницярибоохорони» у Сабарівському водосховищі. З 10-го серпня до 10 вересня ловити раків у водоймах заборонено через період линьки. Проте любитель водного полювання вийшов з раколовкою на Південний Буг у районі санаторію Військово-Повітряних Сил та спіймав 10 раків.

Про це Вінниця.info розповів юрист «Вінницярибоохорони» Юрій Залевський.

«Це порушення буде розглядатися в середу та буде визначено покарання з виплатою збитків рибному господарству від 2-ох до 10-ти неоподаткованих мінімумів», - каже Залевський.

Якщо людина ловить раків руками, таке порушення вважається невеликим, і тоді за кожного рака передбачено штраф 25 грн. 50 коп. Оскільки чоловік закинув на раків раколовку – спеціальний пристрій для захоплення – його покарання буде більшим.

У період линьки раків біля ставків та річкок працюють інспектори «Вінницярибохорони» та чатують на браконьєрів з сітками, раколовками та любителів половити раків руками. Також повідомити про порушення можуть люди, які перебувають біля водойм або риболови.

«Якщо ж ловлять на регелю – спеціальне спорудження для вилову раків – штраф складає 20-40 неоподаткованих мінімумів, суму покарання визначає суд, коли ловлять браконьєра з риболовною сіткою, що захопив ще й раків під час линьки – то він заплатить і за незаконний вилов риби, і плюс по 25 грн 50 коп. за кожного рака. За продаж раків на ринку – штраф 510-1700 грн», - розповідає юрист.

Вінниця.info