6 серп. 2019 16:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

55

0

Під Вінницею 350 педагогів з всього світу навчаються демократично вчити дітей

Під Вінницею 350 педагогів з всього світу навчаються демократично вчити дітей

На Вінниччину з’їхалися з 24 країн вчителі із нестандартними методами виховання


Під Вінницею 350 педагогів з всього світу навчаються демократично вчити дітей

6 серпня під Вінницею у дитячому таборі «Маяк», що у Селищі, третій день триває Міжнародна конференція демократичних шкіл IDEC і EUDEC. Сюди приїхали педагогів з 24 країн світу. 350 учасників спілкуючись між собою вивчають та діляться навиками альтернативної школи.

«Принцип демократичної освіти – серцем освіти, є освіта серця. Він діє незалежно від народів, націй та менталітету. Кожен учасник нашої конференції може бути спікером. То ж ми можемо знайомитися з різними практиками впровадження демократичної освіти у світі. Вивчати альтернативні методи викладання будь-яких предметів», - розповідає Вінниця.info вінницький педагог Влад Качур.

Під Вінницею 350 педагогів з всього світу навчаються демократично вчити дітей

На Вінниччину приїхали з: США, Німеччини, Фінляндії, Бразилії, Ізраїлю, Франції, Греції, Іспанії, Данії, Великобританії, Польщі, Індії, Японії, Південної Корея, Непалу, Тайваню, Австралії, Нової Зеландії, тощо. Влада вразив метод колеги з Нідерландів.

«Представник школи вільного викладання з Нідерландів розповів, що у їх навчальному закладі де немає розкладу. Дитина сама обирає предмети. Так вони не заважають дітям вчитися. Навів приклад. До нього прийшла група дітей та попросили навчити арифметики. Він спитав, чи вони точно хочуть її вивчати? Ті кажуть, так, звичайно. Але він їх відправив спочатку. Ніби не повірив у їх слова. Запропонував прийти через тиждень, щоб подумали, чи дійсно цього хочуть. Коли повернулися, вдруге зауважив, що вони його не переконали. Дав часу подумати ще. Коли повернулися втретє, вже тоді погодився проводити заняття. Але за тієї умови, що вся група буде приходити на уроки та виконувати домашні завдання. Вони пройшли програму за 20 годин. Всю програму початкової школи по арифметиці. Хоча у їхній державній школі на це виділяється 1500 годин. Протягом кількох років. Тобто, для дітей найголовніше у навчанні, це внутрішня мотивація. Коли вони самостійно усвідомлюють, що їх це цікавить. Тоді швидше засвоюють знання», - зауважує Качур.

Під Вінницею 350 педагогів з всього світу навчаються демократично вчити дітей  - фото 2

Представники з Індії трансформують свідомість дітей через табори.

«Табір триває 7 днів. Протягом цього часу група дітей до 100 осіб цілий тиждень працюють над собою. Цих дітей вчать позитивному світосприйняттю. Піднімають їх самооцінку. Бо зазвичай у їх таборі діти з проблемних сімей, які не мають можливості отримати якісну освіту. Так, як ця організація не є прибутковою, починали працювати на громадських ініціативах. Нині, їхня ідея вийшла на цілий штат Джакарта. Влада зацікавилась такою практикою», - продовжує вінницький педагог.

Під Вінницею 350 педагогів з всього світу навчаються демократично вчити дітей  - фото 3

Принцип конференції також проходить у демократичному дусі.

«Всі спілкуються між собою. Таким чином ділимося досвідом та методиками. Тут багато майстер-класів. От прямо зараз навчають танцю «зумба». Поряд цирковому мистецтву. Хто бажає, вчиться жонглювати кульками. Є і ігрові методики виховання», - пояснив Качур

Головна мета конференції – розповсюдити практики у всьому світі, де діти будуть хотіти навчатися. Вона триватиме до 9 серпня.

Під Вінницею 350 педагогів з всього світу навчаються демократично вчити дітей  - фото 4

Під Вінницею 350 педагогів з всього світу навчаються демократично вчити дітей  - фото 5

Під Вінницею 350 педагогів з всього світу навчаються демократично вчити дітей  - фото 6

Під Вінницею 350 педагогів з всього світу навчаються демократично вчити дітей  - фото 7

Під Вінницею 350 педагогів з всього світу навчаються демократично вчити дітей  - фото 8

Під Вінницею 350 педагогів з всього світу навчаються демократично вчити дітей  - фото 9

Під Вінницею 350 педагогів з всього світу навчаються демократично вчити дітей  - фото 10

Вінниця.info