8 жовт. 2020 15:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

155

0

Під Вінницею алабай провалився у кар’єрі. Ще один пес від ранку його охороняє. Фото

Під Вінницею алабай провалився у кар’єрі. Ще один пес від ранку його охороняє. Фото

Шукають господарів тварин аби врятувати собаку


Під Вінницею алабай провалився у кар’єрі. Ще один пес від ранку його охороняє. Фото

Зранку 8 жовтня працівники гранітного кар’єру ТОВ «Демидівський граніт» помітили на своїй території двох алабаїв. Одна з собак впала у кар’єр та не може вибратися. Другий пес не відходить з місця.

«З самого ранку ведемо пошук їх господарів. Це два пса породи алабай. Один з них сидить над чашею кар'єра та охороняє іншого, який, мабуть, впав з обриву та затримався на одному з уступів глибоченної ями. Ті хто спостерігав за псами, кажуть, що той що провалився намагався вибратись. Але йому це не вдається. Пес має значну вагу, йде дощ та розвиває ґрунт. На жаль, існує загроза його падіння з великої висоти в глибоченну яму кар'єру. А це приблизно 15-20 метрів. Інший пес не залишає його в біді. Нікого не підпускає до місця, де це відбувається», - розповідає Юрій Мельник, староста сіл Демидівка та Могилівка у Гніваньській міській громаді.

Мельник також зауважує, що вплинути на ситуацію може тільки власник пса.

«Дуже просимо його відгукнутися. В процес порятунку пса намагались залучити рятувальну службу Гнівані. Працівники відреагували на наше звернення, однак дістати пса не можуть, оскільки інший пес не допускає нікого до місця події. Зараз туди направляються працівники муніципального притулку з Вінниці, які мають намір тимчасово усипити пса, шо знаходиться над чашею кар'єру. Аби мати можливість дістати пса, який знаходиться у небезпеці. Ще раз просимо господаря псів відгукнутись», - зауважив Мельник.

Новини в зручному форматі в нашому телеграм каналі - https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info