17 трав. 2022 08:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Події
0

273

0

Підбили ворожий «Летючий танк» та поїхали на ньому воювати: захисник з 93-ї бригади про бойові будні. Фото

Підбили ворожий «Летючий танк» та поїхали на ньому воювати: захисник з 93-ї бригади про бойові будні. Фото

«Летючі танки», якими так пишається російський оборонпром, тепер воюють проти російських загарбників.


Підбили ворожий «Летючий танк» та поїхали на ньому воювати: захисник з 93-ї бригади про бойові будні. Фото

«Летючі танки», якими так пишається російський оборонпром, тепер воюють проти російських загарбників. Один із таких танків Т-80 БВМ, що «затрофеїла» 93 бригада Холодний Яр, опановує його командир Олександр.

Як розповідають у Генеральному штабі ЗСУ, до початку повномасштабної війни він був інструктором у навчальному центрі «Десна».

«По мобілізації потрапив до лав 93-ї. У Десні я їздив на танках Т-64, Т-72. Також там були і танки Т-80, але старі моделі. А це - новітня модель Т-80 2020 року випуску. Вночі тепловізори на ньому гарно працюють. Видимість - до 5 кілометрів. На відстані до 3 кілометрів взагалі усе видно вночі – спостерігаємо іноді, як кабани бігають по полю. Танк, який ми забрали у окупантів, дуже хороший. Він вже став у пригоді під час важких боїв на Ізюмському напрямку», - зауважує Олександр.

Підбили ворожий «Летючий танк» та поїхали на ньому воювати: захисник з 93-ї бригади про бойові будні. Фото

Попередню машину Т-64 росіяни вразили у радіатор. На щастя, вона виїхала з позицій, екіпаж вдалося врятувати. Та зараз танк потребує ремонту. Тому пересіли на трофейну техніку.

«Зараз війна інша, не така, як у першу фазу - більш потужна, артилерійська. За нами постійно полюють росіяни, накривають артою 152 калібру, «градами», мінометами. Біля наших позицій постійно літають російські Орлани, зависають, а потім іде артилерійський обстріл, який Орлан коригує вліво-вправо. Нам доводилося постійно змінювали позиції та, фактично, жити у танку. У нас просто не було іншого вибору, щоб вижити. Під час запеклих боїв жили так півтора тижня. З танку не вилазили ні в день, ні в ночі», - продовжує Захисник.

За словами Олександра, під Києвом та Сумами окупанти зрозуміли, що взяти нахабством не вийде. Вони просто не пройдуть цими великими колонами. Тому вони почали тероризувати нас артою, авіацією. Одного разу по їх позиціях випустили Іскандер, але, на щастя, не вибухнув.

Підбили ворожий «Летючий танк» та поїхали на ньому воювати: захисник з 93-ї бригади про бойові будні. Фото  - фото 2

«Та нас теж просто так не візьмеш. Ті ворожі танки, які ми бачили на власні очі, вже не їздять. Знищували їх на відстані до 4 кілометрів. Були серйозні танкові дуелі. В один із нещодавніх боїв ми вистрелили у ворожий танк на відстані 3300 метрів, підпалили йому двигун, після чого з нього пішов чорний дим, а потім здетонував боєкомплект. Я буду до останнього захищати Батьківщину, поки не виб’ємо ворога повністю. У мене сину 10 років, а донька зовсім маленька – 3 травня було 11 місяців. Це моя мотивація - захист рідної землі та власної родини!», - констатує Захисник.

Підбили ворожий «Летючий танк» та поїхали на ньому воювати: захисник з 93-ї бригади про бойові будні. Фото  - фото 3

За інформацією служби зв'язків з громадськістю 93-тя ОМБр Холодний Яр

#stoprussia

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info