12 лют. 2020 16:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

99

0

Підняли все село: на Вінниччині 60 правоохоронців шукали 9-річну дівчинку

Підняли все село: на Вінниччині 60 правоохоронців шукали 9-річну дівчинку

Тепер опікунська комісія вирішуватиме, де дитина житиме в подальшому


 Підняли все село: на Вінниччині 60 правоохоронців шукали 9-річну дівчинку

11 лютого поліцейські розшукали 9-річну мешканку села Мервинці Могилів-Подільського району, яка пішла з дому після того, як посварилася з батьком. Протягом шести годин майже 60 працівників місцевої поліції та обласного главку ювенальної превенції шукали дитину. Її знайшли в закинутій оселі на околиці села. Дівчинка була легко одягнута та мала підвищену температуру. Наразі юна втікачка в лікарні, загрози її здоров’ю немає.

Про це повідомляє відділ комунікації Національної поліції у Вінницькій області.

Про відсутність дитини за місцем проживання в поліцію повідомив сільський голова Мервинців. Після цього соціальний працівник прийшов перевірити сім’ю, яка опинилась в складних життєвих обставинах та виховує двох неповнолітніх дітей: 6-річного хлопчика та 9-річну дівчинку. Матері дітей не виявилось вдома, менша дитина спала, а нетверезий батько не зміг пояснити, де його донька та дружина. Припустив, що дівчинка пішла гуляти.

Як розповів начальник ГУНП у Вінницькій області Юрій Педос, аби переконатися, що дитина знаходиться у безпеці, працівники місцевої поліції взялися за пошуки дівчинки та її матері. Жінку знайшли у сусідньому селі, де вона зі знайомими розпивала спиртні напої. Де донька, жінка не знала. На пошуки дитини були задіяні майже 60 поліцейських. Вони проводили обхід сусідніх дворів, опитували місцевих мешканців, прочісували лісові масиви. Знайшли дівчинку, голодну та легко одягнену, в одному з нежитлових приміщень на околиці села. Її одразу направили до лікарні. Під час обстеження медики виявили, що у дитини підвищена температура.

Подальше місце проживання і виховання дитини визначить опікунська комісія. Зараз дівчинка знаходиться під наглядом лікарів, загрози її здоров’ю немає. 12 лютого її у лікарні відвідали поліцейські та принесли гостинці.

За невиконання обов’язків щодо виховання дітей матір дівчинки притягнуто до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, раніше правоохоронці розшукали дитину, яка зникла в Гайсинському районі.

Вінниця.info, фото – поліції