2 жовт. 2019 17:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

58

0

Підполковник поліції, який попався у Вінниці з хабарем, хотів «відкупитись» штрафом

Підполковник поліції, який попався у Вінниці з хабарем, хотів «відкупитись» штрафом

Спіймали на хабарі 207 тисяч, обвинувачений визнав вину та поросив суд призначити 17 тисяч штрафу


Підполковник поліції, який попався у Вінниці з хабарем, хотів «відкупитись» штрафом

Вінницький міський суд розглядає справу щодо одержання неправомірної вигоди в розмірі 207 тисяч гривень, за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. Обвинувачений – підполковник поліції просив суд покарання у вигляді штрафу 17000 гривень.

Про це йдеться в повідомленні Вінницького міського суду.

До Вінницького міського суду Вінницької області 30 серпня 2019 року надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням підполковника поліції, у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України.

За результатами проведеного підготовчого судового засідання, ухвалою суду від 9 вересня 2019 року даний обвинувальний акт було призначено до судового розгляду.

Під час судового засідання, яке відбулось 17 вересня 2019 року, суду на розгляд було надано угоду про визнання винуватості, укладену між обвинуваченим та прокурором, з узгодженим покаранням у виді штрафу в розмірі 17000 гривень, яку сторони просили суд затвердити.

Суд дійшов висновку, що відповідно до умов даної угоди, обвинувачений беззастережно визнав вину у вчиненні інкримінованого злочину, однак, на переконання суду, формулювання обвинувачення та виклад обставин, правильність яких підтвердив обвинувачений, не відповідають кваліфікації його дій. Відтак, керуючись п.2 ч.7 ст. 474 Кримінального кодексу України, суд відмовив в затвердженні даної угоди, оскільки та, на думку суду, не відповідає інтересам суспільства.

На даний час судовий розгляд даного кримінального провадження продовжується.

Нагадаємо, 9 липня поліцейський отримав частину неправомірної вигоди – 206 тисяч грн., що задокументовано в ході негласних слідчих дій. Підозрюваного було затримано «на гарячому», а предмет злочину вилучений.

Довідково: ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди – карається штрафом від 750 до однієї 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

Вiнниця.info