10 лип. 2017 17:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Економіка
0

163

0

Підприємство з Вінниччини увійшло в «ТОП-100 найбільших забруднювачів». Рейтинг

Підприємство з Вінниччини увійшло в «ТОП-100 найбільших забруднювачів». Рейтинг

 Вінницькa облaсть мaє одне підприємство-зaбруднювaч - відокремлений підрозділ «Лaдижинськa ТЕС» ПAТ «ДТЕК Зaхіденерго».


Підприємство з Вінниччини увійшло в «ТОП-100 найбільших забруднювачів». Рейтинг

Новий перелік сотні основних підприємств-забруднювачів навколишнього природного середовища вперше розділено на три категорії, які включають скиди, викиди та утворенню відходів. До «ТОП-100 основних підприємств-забруднювачів » увійшло 33 підприємства, які завдають найбільшої шкоди водним об’єктам, атмосфері і 34 підприємства, які утворюють найбільшу кількість промислових відходів. В переліку одне підприємство з Вінниччини.

Про це сьогодні на брифінгу сказав Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак. Інформує прес-служба Мінекології.

«Багато років експерти оперують даними так званого рейтингу «ТОП-100 найбільших підприємств-забруднювачів». На жаль, він не відображає повністю реальної картини», - зазначив Остап Семерак.

Він пояснив, що раніше рейтинг складався на підставі інформації, наданої ОДА.

«Раніше кожна ОДА надавала 5 своїх підприємств – головних забруднювачів довкілля у регіоні. Ми також зверталися до департаментів екології обласних державних адміністрацій (ОДА) з проханням надати останні дані щодо топ-забруднювачів. На жаль, деякі регіони взагалі його проігнорували», - пояснив Остап Семерак.

«Наприклад, 5 підприємств в індустріально-промислових Запорізькій чи Дніпропетровській областях завдають значно більшої шкоди довкіллю, ніж 5 підприємств на Закарпатті. Але ці підприємства рівноправно входили до рейтингу ТОП-100. Хоча насправді, 10 чи 20 забруднювачів загальнодержавного рівня здебільшого зосереджені лише в декількох регіонах», - пояснив Остап Семерак.

Він зазначив, що більшість підприємств, які увійшли до рейтингу, зосереджено в Донецькій, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Вінницька область має одне підприємство-забруднювач - відокремлений підрозділ «Ладижинська ТЕС» ПАТ «ДТЕК Західенерго». Проте обсяг забруднюючих речовин, які викинули у 2016 році менший за кількість у 2015-му (65,53 тисяч тонн і 78,38 тисяч тонн відповідно).

Підприємство з Вінниччини увійшло в «ТОП-100 найбільших забруднювачів». Рейтинг

Підприємство з Вінниччини увійшло в «ТОП-100 найбільших забруднювачів». Рейтинг - фото 2

Підприємство з Вінниччини увійшло в «ТОП-100 найбільших забруднювачів». Рейтинг - фото 3

Підприємство з Вінниччини увійшло в «ТОП-100 найбільших забруднювачів». Рейтинг - фото 4

Підприємство з Вінниччини увійшло в «ТОП-100 найбільших забруднювачів». Рейтинг - фото 5

Підприємство з Вінниччини увійшло в «ТОП-100 найбільших забруднювачів». Рейтинг - фото 6

Вiнниця.info