19 берез. 2020 09:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

100

0

«Підвези до роботи медика»: вінничани ініціювали «службу підвезення» лікарів

«Підвези до роботи медика»: вінничани ініціювали «службу підвезення» лікарів

Всі охочі долучитися до ініціативи можуть звертатися за вказаними посиланнями або телефоном


«Підвези до роботи медика»: вінничани ініціювали «службу підвезення» лікарів

З 18 березня в дію ввійшли обмежувальні заходи, спрямовані на захист населення від загрози захворювання на коронавірус. Враховуючи відсутність міжміського сполучення та обмеження на кількість пасажирів у транспорті, виникла проблема: а як до роботи вчасно дістатися медичним працівникам, які не проживають за місцем, де знаходиться лікувальний заклад? З ініціативою щодо підвезення лікарів до місця роботи виступили вінницькі активісти.

«У зв’язку із введенням карантинних заходів у Вінницькій області, а саме обмеження руху міжміських, приміських та інших сполучень, виникла проблема у транспорті, тому повідомляємо усіх лікарів, медсестер, одним словом медичних працівників, що ми, Дорожній Контроль Вінниця, хочемо запропонувати допомогу у протистоянні вірусу, а саме: якщо ви знаєте, що комусь необхідна медична допомога, ви можете її надати як медичнокваліфікований громадянин, але не маєте змоги дістатись до хворого через обмеження громадського транспорту, ми готові надати транспорт та доставити вас до пацієнта, який потребує допомоги! Будемо працювати спільними силами, чергуючи цілодобово!», ‒ йдеться в повідомленні одного з активістів «Дорожнього контролю» на Фейсбуці.

Всі, хто бажає долучитися до ініціативи, можуть звертатися у чати «Допомога на дорозі» в соцмережах Viber та Telegram або за телефоном: +380631040561.

Окреме прохання повідомити про дану ініціативу медперсонал.

Варто зазначити, що на засіданні обласного оперативного штабу із запобігання коронавірусної інфекції, яке відбулося 18 березня, голова облдержадміністрації Владислав Скальський акцентував увагу на подальшому вирішенні питання щодо організації централізованого підвезення медперсоналу до закладів охорони здоров’я на місцях з урахуванням дотримання правил карантину.

Як повідомляється на сайті ОДА, наразі відпрацьовується питання щодо формування списків медпрацівників та визначення місць їх відправлення. Також триває вивчення потреби в централізованому підвезенні на місцях.

«Нам необхідно створити дієвий механізм для того, щоб доставити працівників медичної галузі до їх місць роботи у разі, якщо вони не проживають у місці розташування лікувального закладу», підкреслив очільник області.

Нагадаємо, з 18 березня в Україні запровадили ряд обмежувальних заходів. Від 12-ї години міжміське та міжобласне пасажирське сполучення не працює. В громадському транспорті просять обмежити кількість пасажирів до 10 людей.

Раніше ми писали про ситуацію на вокзалах Вінниці після введення карантину та чи дотримуються заходів у громадському транспорті.

Вінниця.info