8 квіт. 2016 13:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

87

0

Пікет перед міськрадою завершився. Чи домовились мерія і протестувальники?

Пікет перед міськрадою завершився. Чи домовились мерія і протестувальники?

 Пікет під міськрадою завершився 


Пікет перед міськрадою завершився. Чи домовились мерія і протестувальники?

 8 квітня біля Вінницької міської ради зібралися мешканці мікрорайонів «Академічний» та «Сабарів». Люди вимагали від влади, аби ті заборонили будівництво кладовища на Сабарові.

Відповісти на всі питання і вислухати обурення до вінничан вийшли заступники Вінницького міського голови Сергій Матусяк та Андрій Рева.

Місцеві жителі стверджують, що на громадські слухання їх не запросили і вимагають повторних слухань, на що вінничани збирають підписи.

«Окрім заборони будівництва у нас є ще дві вимоги, перша це повторні громадські слухання, а друга це дайте нам письмову гарантію, що влада заборонить на території будувати ритуальний магазин. При заїзді з Шкуринецької траси була парковка автомобілів, зараз там огороджено сіткою і по інформації яку ми отримали, там планують будувати ритуальний магазин. Це все суперечить нормам закону», - каже житель мікрорайону «Академічний» Олександр.

«Я вам офіційно заявляю що міською владою не розглядалося, і я сьогодні можу сказати і не буде розглядатися питання в даному місці магазину ритуальних послуг. Друга позиція яку ми можемо зафіксувати, щодо не розміщення на цій території будь яких об’єктів, які пов’язані з ритуальними послугами», - каже Сергій Матусяк.

Вінничани хотіли отримати відповідь, чому їх не попередили коли будувався мікрорайон, що на території мало будуватися і кладовище.

«Коли ця територія була ще не наша, ми вели переговори з цим же районом, на предмет виділення землі під кладовище і район точно так же не давав дозвіл на будівництво вашого мікрорайону. І коли нам дали дозвіл ми звернулися до цих же органів влади з проханням виділити нам землю під кладовище. Ці процеси йшли паралельно, одною рукою вони давали землю під будівництво вашого мікрорайону і іншою рукою дали нам згоду на виділення землі і розробку проектної документації під кладовище. Про це знали всі в тому числі і ваш забудовник. Чому вам про це не сказали, потрібно задати питання тому, хто здійснював будівництво. Що це місце визначене під кладовище було відомо ще кілька років тому, це було паралельно під час будівництва мікрорайону. Ви маєте право оскаржити всі наші дії через суд», - каже Андрій Рева.

Всі пояснення представників влади вінничани не мали бажання вислуховувати. Вони також написали звернення і стверджують, що будівництво є незаконним, що на території міста неможна будувати кладовище.

«Коли будувався мікрорайон Академічний, був він за межами міста. Якщо б ми досі були приміською територією, можливо ми б тут не збиралися. Але потім нас в 2015 році приєднали до міста. А є закон що будувати кладовище на території міста заборонено», - каже вінничанка.

«Якщо є такий закон що ви кажете, то я вам хочу сказати що в межах міста є декілька кладовищ. За вашою логікою їх потрібно всі закрити? Є генеральний план міста і в ньому передбачена ця територія під розміщення кладовища і цей генплан не просто затверджений міською радою, він погоджений зі всіма державними органами, включаючи кабінет міністрів України. Тому якщо ви вважаєте що це незаконно то ви в праві звернутися в суд», - А. Рева.

Близько 11 години люди розійшлися.

Домовилися, що 11 квітня ініціативна група мешканців мікрорайонів о 14:30 прийде на конструктивний діалог з владою.

Пікет перед міськрадою завершився. Чи домовились мерія і протестувальники?

Пікет перед міськрадою завершився. Чи домовились мерія і протестувальники? - фото 2 

Пікет перед міськрадою завершився. Чи домовились мерія і протестувальники? - фото 3

Пікет перед міськрадою завершився. Чи домовились мерія і протестувальники? - фото 4

Пікет перед міськрадою завершився. Чи домовились мерія і протестувальники? - фото 5 

Пікет перед міськрадою завершився. Чи домовились мерія і протестувальники? - фото 6 

Пікет перед міськрадою завершився. Чи домовились мерія і протестувальники? - фото 7

Пікет перед міськрадою завершився. Чи домовились мерія і протестувальники? - фото 8

Пікет перед міськрадою завершився. Чи домовились мерія і протестувальники? - фото 9

Пікет перед міськрадою завершився. Чи домовились мерія і протестувальники? - фото 10

Пікет перед міськрадою завершився. Чи домовились мерія і протестувальники? - фото 11 

Пікет перед міськрадою завершився. Чи домовились мерія і протестувальники? - фото 12 

Пікет перед міськрадою завершився. Чи домовились мерія і протестувальники? - фото 13

Пікет перед міськрадою завершився. Чи домовились мерія і протестувальники? - фото 14

Пікет перед міськрадою завершився. Чи домовились мерія і протестувальники? - фото 15 

ВИННИЦА.info