6 січ. 2016 10:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

99

0

Після Різдвяних свят вінничани зможуть отримати паспорт у вигляді ID-картки

Після Різдвяних свят вінничани зможуть отримати паспорт у вигляді ID-картки

 Пластикові паспорти виготовлятимуть для 16-річний громадян, які вперше отримують паспорт 


Після Різдвяних свят вінничани зможуть отримати паспорт у вигляді ID-картки

 Вінницька область отримала 6 вузлів для виготовлення паспорта громадянина України у вигляді пластикової картки. З 11 січня міграційна служба розпочне прийом документів на виготовлення паспорта у вигляді ID-картки.

Про це редакції ВИННИЦА.info повідомив начальник управління ДМС у Вінницькій області Борис Наливайко.

«Три вузли розміщуються у Вінниці, по одному в Козятині, Бару, Крижополі. Наразі програма проходить тестування, і після 11 січня міграційна служба планує розпочати прийом документів на оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки», - повідомив Б.Наливайко.

За словами посадовця, в містах, де немає обладнання для виготовлення ID-картки, громадянам і далі видаватимуть паспорти у вигляді «книжечки».

Борис Наливайко акцентує увагу вінничан, що паспорт громадянина України у вигляді «книжечки» є дійсним і не потребує заміни.

Паспорти у вигляді ID-картки виготовлятимуться для громадян України які досягли 16-річного віку і оформлюють паспорт вперше.

На чіп буде записано персональні та біометричні дані власника документа, у тому числі місце проживання та сімейний стан. Внесення електронного цифрового підпису та інших даних є технічно можливим, проте потребує законодавчого врегулювання.

ВИННИЦА.info