27 трав. 2020 09:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

324

0

Після виконання бойових завдань на Сході у Гайсин повернулася 59-та окрема мотопіхотна бригада. Фото

Після виконання бойових завдань на Сході у Гайсин повернулася 59-та окрема мотопіхотна бригада. Фото

З 1 вересня 2019 року вони перебували у районі населених пунктів Бахмут, Світлодарськ, смт. Луганське, смт. Новолуганське у складі операції Об`єднаних сил.


Після виконання бойових завдань на Сході у Гайсин повернулася 59-та окрема мотопіхотна бригада. Фото

26 травня у Гайсин після успішного виконання бойових завдань повернулися військовослужбовці 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. З 1 вересня 2019 року вони перебували у районі населених пунктів Бахмут, Світлодарськ, смт. Луганське, смт. Новолуганське у складі операції Об`єднаних сил.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької облдержадміністрації.

В урочистостях взяли участь особовий склад військової частини, командування та запрошені гості.

«Сьогодні ми відзначаємо черговий, четвертий, вихід 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка з району проведення операції ООС після успішного виконання бойових завдань. Особовий склад виконував бойове завдання на одній з найнебезпечніших ділянок фронту. Впродовж восьми місяців бригада, разом з батальйонною тактичною групою від четвертої окремої бригади оперативного призначення Національної гвардії України успішно відбивали всі спроби терористичних формувань та російських військових прорвати нашу лінію оборони.

Цього разу нам вдалося зберегти життя нашого особового складу та повернутися без бойових втрат. Без сумніву, це свідчить про високу бойову підготовку, злагодженість особового складу бригади. На жаль, наші побратими-гвардійці втратили цього разу трьох своїх бійців. Впродовж свого бойового шляху бригада втратила 48 своїх воїнів, які поклали життя, захищаючи нашу незалежність. Вшануймо їхню пам’ять хвилиною мовчання!» - сказав командир військової частини А1619 Геннадій Шаповалов.

Командувач військ оперативного командування «Південь» Сухопутних військ ЗСУ генерал-майор Ігор Палагнюк зазначив, що на військовій мапі ООС немає району, де б не виконувала бойові завдання частина, даючи гідну відсіч агресору.

«Яскравими сторінками в історії вписані мужність та відвага воїнів, що проявили свій незламний бойовий дух та жагу до перемоги під час виконання бойових завдань на Маріупольському, Луганському, Донецькому, Дебальцевському напрямках. Свідченням цього є Указ Президента про присвоєння бригаді почесного найменування імені Якова Гандзюка та численні заохочення особового складу від керівництва держави і Міністерства оборони України. За мужність та героїзм, проявлені у боях під час виконання бойових задач в зоні АТО та ООС державними нагородами нагороджено 32 військовослужбовця бригади. Нагородами від Міністра Оборони, Начальника Генерального Штабу, Командувача Сухопутними військами, Командувача «ОК Південь» нагороджено 800 військовослужбовців бригади», — повідомив Ігор Палагнюк.

Після виконання бойових завдань на Сході у Гайсин повернулася 59-та окрема мотопіхотна бригада. Фото

Звертаючись до військовослужбовців бригади, голова ОДА Владислав Скальський зазначив: «Дякую, що повернулися! Від керівництва держави, від імені Верховного Головнокомандувача вітаю вас з тим, що ви вчергове зробили важливу роботу, яка найбільше потрібна нашій державі. Вся історія України сповнена сторінками боротьби за незалежність і відстоювання цієї незалежності. Сьогодні саме вам випала честь продовжувати славну історію Українського народу. Ми пишаємося вами! Я вітаю вас з тим, що 59-та бригада з честю носитиме почесне ім‘я Якова Гандзюка. Вінниччина завжди пишатиметься звитягою і бойовим подвигом своїх героїв!», — наголосив керівник регіону.

Голова облдержадміністрації зазначив, що, на щастя, це вже друга ротація, коли командирам вдається повністю зберегти весь особовий склад.

Нагадаємо, бригада як військова частина створена у 2014 році, відповідно до вимог спільної директиви Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України, якою здійснено формування управління 59 окремої мотопіхотної бригади (військова частина польова пошта). Пунктом постійної дислокації визначено місто Гайсин, Вінницької області. У 2017 році відбулась зміна найменування військової частини польова пошта на військову частину А1619. Особовий склад 59-ої окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка приймав участь у бойових діях, походах, військових операціях.

Після виконання бойових завдань на Сході у Гайсин повернулася 59-та окрема мотопіхотна бригада. Фото  - фото 2

Після виконання бойових завдань на Сході у Гайсин повернулася 59-та окрема мотопіхотна бригада. Фото  - фото 3

Після виконання бойових завдань на Сході у Гайсин повернулася 59-та окрема мотопіхотна бригада. Фото  - фото 4

Після виконання бойових завдань на Сході у Гайсин повернулася 59-та окрема мотопіхотна бригада. Фото  - фото 5

Після виконання бойових завдань на Сході у Гайсин повернулася 59-та окрема мотопіхотна бригада. Фото  - фото 6

Після виконання бойових завдань на Сході у Гайсин повернулася 59-та окрема мотопіхотна бригада. Фото  - фото 7

Вінниця.info, фото - із сайту ОДА