27 серп. 2015 17:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

103

0

Півтори тони контрабандних ковбас утилізують на Вінниччині

Півтори тони контрабандних ковбас утилізують на Вінниччині

 На Вінниччині утилізують півтонни контрабандної продукції з м’яса 


Півтори тони контрабандних ковбас утилізують на Вінниччині

Майже півтори тонни контрабандної м’ясної продукції, яка перевозилась без дозвільних документів, буде утилізовано на Вінниччині.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької облдержадміністрації.

В приміщенні облдержадміністрації 27 серпня під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Вінницькій облдержадміністрації.

Участь у засіданні взяли керівники відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації, а також причетних організацій та установ.

Працівниками Управління протидії злочинності у сфері економіки Вінниччини 22 серпня 2015 року під час огляду потягу міжнародного сполучення № 341 - 342 «Кишинів - Москва» у вагоні № 10 було виявлено м’ясну продукцію упаковану у мішки та сумки. М’ясопродукція перевозилась без жодних дозвільних документів, які б свідчили про походження товару його якість та безпечність. Дану продукцію тваринного походження було вилучено та передано на відповідальне зберігання працівниками УМВС.

При контрольному зважуванні (акт від 22.08.2015) продукції загальна вага склала – 1 471 кг. (одна тонна чотириста сімдесят один кг ).

Актом огляду від 26.08.2015р. інспекторами державної ветеринарної медицини Вінницької області підтверджено факт зберігання даної продукції в морозильній камері по вул. Молодогвардійська, 88, с. Козятин, Козятинського району.

Станом на 27 серпня 2015 року власника продукції не встановлено.

З метою недопущення виникнення особливо небезпечних інфекційних хвороб спільних для людей та тварин і негативного впливу неякісної та небезпечної продукції на життя та здоров’я людини, майно і довкілля, керуючись Указом Президента України № 192/2001 від 22.03.2001 р. «Про невідкладні заходи щодо забезпечення стабільної епізоотичної ситуації в Україні», ст. 36 Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів», Законом України «Про вилучення з обігу, переробку утилізацію, знищення або подальше використання небезпечної продукції», Положенням про Державну надзвичайну протиепізоотичну комісію при обласній державній адміністрації та враховуючи відсутність будь - яких документів на продукцію, члени комісії одноголоно визнали її неякісною та небезпечною і підтримали пропозицію головуючого про вилучення з обігу та відправку на переробку (утилізацію) у відповідних технологічних режимах на Калинівську Філію ДП «Укрветсанзавод».

ВИННИЦА.info