19 черв. 2019 08:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

130

0

Пластиковий читацький квиток у вінницькій «Тімірязєвці» виготовляють за кілька хвилин

Пластиковий читацький квиток у вінницькій «Тімірязєвці» виготовляють за кілька хвилин

Бібліотека має понад 40 тисяч читачів


Пластиковий читацький квиток у вінницькій «Тімірязєвці» виготовляють за кілька хвилин

Майже мільйон книжок, газет та журналів з Вінницької обласної універсальної бібліотеки імені Тімірязєва матимуть свій штрих-код. Це робиться у рамках підготовки впровадження електронної видачі документів.

«На цей момент свій штрих-код вже має біля 60 тисяч документів з фонду нашої бібліотеки. Тому ми нині активно займаємося веденням штрих-кодуванням та введенням бібліографічних записів у електронний каталог. Згодом літературу можна буде записати на електронний читацький формуляр», - розповідає Вінниця.info Галина Слотюк, заступник директора з наукової роботи та інформатизації. Бібліотека наразі має понад 40 тисяч зареєстрованих читачів. Серед них чимала кількість тих, хто вже отримав пластиковий квиток. Його можна замовити на сайті закладу. Отримати на місці. Там є спеціальне обладнання й фотоапарат. Програма, що дає змогу вводити дані про читача та пристрій для його друку. Квиток виготовляється протягом кількох хвилин.

Пластиковий читацький квиток у вінницькій «Тімірязєвці» виготовляють за кілька хвилин

«Квитки різного терміну користування. Зазвичай студенти замовляють квиток з п’ятирічним терміном дії. Коштує 50 гривень. За квитком читачі також можуть скористатися правом доставки книг міжбібліотечним абонементом. Тобто, книжки, якої немає у нашому фонді, ми можемо замовити в інших бібліотеках. Там, де вона є. Зазвичай замовляють літературу з Національної бібліотеки імені Ярослава Мудрого. Її нам перенаправляють поштою. І у читальному залі можна нею скористатися. Ця послуга безкоштовна», - продовжує Галина Миколаївна.

Пластиковий читацький квиток у вінницькій «Тімірязєвці» виготовляють за кілька хвилин  - фото 2

Пластиковий читацький квиток у вінницькій «Тімірязєвці» виготовляють за кілька хвилин  - фото 3

Через офіційний веб-сайт замовляють також список літератури.

«На місці наші бібліографи допоможуть підібрати список літератури, яка розкриває ту, чи іншу тему. На сайті є електронна довідка. Або, як її ще називають, віртуальна бібліографічна довідка. Там є правила, за яким можна здійснити цей запит. Ця відповідь потім буде розміщена на сайті та надіслана на електронну адресу заявника», - пояснює Слотюк.

У фонді бібліотеки також знаходяться кращі зразки сучасної української та зарубіжної літератури.

Вінниця.info