6 груд. 2019 14:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

118

0

Площу Гагаріна у Вінниці пропонують перейменувати в честь Зеленського. Петиція

Площу Гагаріна у Вінниці пропонують перейменувати в честь Зеленського. Петиція

Автор Панас Цибуля називає Гагаріна символом радянської влади, а шостого президента України – найвеличнішим лідером сучасності.


Площу Гагаріна у Вінниці пропонують перейменувати в честь Зеленського. Петиція

До Вінницької міської ради зареєстрували петицію, в якій пропонують перейменувати площу Гагаріна на площу Зеленського. Автор Панас Цибуля називає Гагаріна символом радянської влади, а шостого президента України – найвеличнішим лідером сучасності.

«…Адже, згідно закону № 317-VIII, Гагарін, формально є символом радянської влади і площа, що носить його ім'я, є архаїзмом.

Водночас, маємо нагоду присвоїти ім'я центральній площі на честь найвеличнішого лідера сучасності - шостого президента України Володимира Олександровича Зеленського.

Тим більше, що у цих двох особистостей багато спільного:

- прості люди з народу;

- прагнення до миру між народами;

- вони обидва не мають жодного стосунку до Вінниці, але останні вибори президента показали величезну підтримку вінничан і жителів області саме Володимиру Зеленському.

Таким чином ми зможемо і осучаснити місто, і залишити нагадування нащадкам.

Також, слід перейменувати зупинки громадського транспорту на площі і додати у сповіщення у трамваях витяги з біографії Володимира Зеленського, його видатні цитати тощо», - написав Панас Цибуля.

Якщо петицію підтримають 350 осіб, то її розглянуть у міській раді нададуть офіційну відповідь.

Вiнниця.info