4 лют. 2022 11:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

318

0

Плюси та мінуси паливних карт: які переваги мають паливні картки?

Плюси та мінуси паливних карт: які переваги мають паливні картки?

У чому вигода та переваги використання паливних карт? Паливна карта – принцип дії та переваги, які вона забезпечує.


Плюси та мінуси паливних карт: які переваги мають паливні картки?

З паливними картками спрощується оплата палива, і навіть автоматизується контроль витрат за нього. Сама по собі така річ створена із пластику та містить невеликий чіп, інформація на якому надійно захищена. Це зручний спосіб безготівкової сплати за пальне з можливістю використання бонусів.

Також такий дисконт дозволяє паливному підприємству швидше оцінювати баланс обсягів палива, щоб оптимізувати його постачання та використання. Подібну дію мають лічильники обліку палива — знайти таку можна у компанії “Власна АЗС”: https://vlasnaazs.ua/ua/c21-schetchiki-ucheta-topl...

Які бувають паливні картки?

Плюси та мінуси паливних карт: які переваги мають паливні картки?

Фізично вони нічим не відрізняються одна від одної. За своїми можливостями діляться на лімітовані та безлімітні. У першому випадку діє обмеження на регіон використання — це зручніший варіант для юридичних осіб, яким потрібен суворий контроль та врахування витрат на заправку.

Безлімітні карти, відповідно, не мають таких обмежень і дозволяють заправляти авто на будь-якій заправці мережі АЗС без прив'язки до певного регіону. Фізичні особи найчастіше вибирають саме цей варіант.

Крім того, є і невеликі обмеження щодо можливостей таких карток: фізичним особам доступний повний контроль та виведення статистики: бонуси, баланс, ліміти. Співробітникам компаній доступний лише перегляд балансу на карті.

Бонуси, які дають карти на пальне

Головна перевага паливної картки – нарахування бонусів, на які можна заправити авто додатковими літрами палива.

Окрім цього, у них є й інші переваги:

  • можливість зручного поповнення балансу та повного контролю за ним;
  • мережеві знижки на інші послуги заправок мережі;
  • створення звітності для бухгалтерії транспортного відділу; можливість встановити контроль за обсягами палива.

Наявність паливної картки вигідна як підприємствам, так і фізичним особам — це можливість дешевше заправляти авто, отримувати бонуси за регулярне заправлення, і разом з цим враховувати витрати на паливо, що є особливо важливим для відділу бухгалтерії при обліку безготівкової оплати.

Яка інформація є на такій карті?

Плюси та мінуси паливних карт: які переваги мають паливні картки? - фото 2

Більшість із них виконані із пластику та містять невеликий чіп з інформацією про власника. Також є моделі, де вся інформація зберігається на магнітній стрічці або записана безпосередньо на пластиці.

Про власника записуються такі дані:

  • ПІБ та контакти;
  • кількість бонусів;
  • баланс рахунку.

Деякі мережі АЗС також враховують обсяг заправленого палива та інші відомості, які може збирати та використовувати компанія.

Дізнайтеся більше про можливості заправок та їх благоустрій у компанії “Власна АЗС”. Головний офіс у Києві знаходиться за адресою проспект Повітрофлотський 94-Б. Контактний телефон - 096 739 40 40.