27 лют. 2020 17:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

186

0

Побиті поліцейські, встановлені особи нападників і висловлення недовіри в.о мера – Педос розповів подробиці подій у Жмеринці

Побиті поліцейські, встановлені особи нападників і висловлення недовіри в.о мера – Педос розповів подробиці подій у Жмеринці

27 лютого у Жмеринці близько 30 осіб намагалися увірватися на сесію міської ради.


Побиті поліцейські, встановлені особи нападників і висловлення недовіри в.о мера – Педос розповів подробиці подій у Жмеринці

27 лютого у Жмеринці близько 30 осіб намагалися увірватися на сесію міської ради. Хлопці розгромили приміщення адміністративної будівлі, а також завдали тілесних ушкоджень, поліцейським і депутатам. Відомо, що під час сесії мали розглядати питання висловлення недовіри в.о. міського голови Юрію Світлаку.

Про це під час брифінгу розповів начальник ГУ Нацполіції у Вінницькій області Юрій Педос.

«Під час проведення сесії до приміщення адміністративної будівлі підбігло близько 30 чоловік. Молодики почали грубо порушувати громадський порядок. Заздалегідь заготовленими предметами громили приміщення, вибивали двері. При цьому пошкодили майно міської ради. Вчинили бійку з депутатами Жмеринської міської ради та з поліцейськими, які проводили затримання хуліганів», - сказав правоохоронець.

Вік нападників – 17-35 років. Під час інциденту вони були одягнуті у камуфляжні куртки з надписом «Національні дружини». З собою принесли димові шашки, газові балони, петарди.

Під час проведення затримання хуліганів поліцейські встановили, що всі порушники є членами громадського об’єднання «Едельвейс» та «Національних дружин» з міста Вінниці. Серед них – і два лідери даних організацій.

Загалом інформують про затримання більше 20 осіб за статтею 208 КПКУ. Відкрито кримінальне провадження за статтями: ч.4 ст.296 ККУ (хуліганство, покарання від 3 до 7 років позбавлення волі), ч.2 ст.345 ККУ (позбавлення волі до 5 років з напад на поліцейського).

Юрій Педос повідомив, що серед потерпілих багато правоохоронців із керівного складу поліції Жмеринки. У них діагностували струс мозку, забої та переломи.

«Виконуючи всій обов’язок, вони отримали тілесні ушкодження під час затримання даних правопорушників. Заступник начальника кримінального розшуку, до речі, виконував обов’язки керівника поліції Жмеринки, отримав струс головного мозку і травми обличчя. Інший заступник – перелом п’ятого ребра і струс головного мозку. Заступник начальника слідчого відділу отримав забій носа, струс головного мозку, він госпіталізований до лікарні. Інший керівник отримав – забій рук, ніг, можливий перелом пальця правої руки. Серед потерпілих є й інші працівники. В одного – струс головного мозку, порізи руки. Старший слідчий – порізи обличчя, опероуповноважений – струс головного мозку, відкрита рана голови», - перераховує генерал.

Юрій Педос сказав, що правоохоронці мають підозрюваних в організації нападу, але не називають їх, оскільки триває слідство.

«Це зухвала подія і ми будемо дуже жорстко реагувати, тому що ніхто немає права ні на кого нападати. Ніхто немає права захоплювати адмінприміщення, зривати сесії. Спричиняти тілесні ушкодження, тим більше, поліцейським. За це буде сувора відповідальність. Нашим працівникам надається медична допомога. Також поліцейським допомагали деякі депутати, за що їм дякуємо», - додав начальник ГУ НП Вінниччини.

Наразі затримані перебувають у підрозділі, слідчі проводять допити. Провадження розслідує слідче управління ГУ НП. Створена слідчо-оперативна група із десятьма слідчими. Вжиті відповідні заходи щодо охорони адмінприміщення Жмеринської міської ради та відділення поліції.

За інформацією видання Жмеринка.City, на порядок денний сесії міської ради пропонували поставили питання про припинення повноважень секретаря міської ради Юрія Світлака, сьогодні він є в.о. міського голови. У ході голосування 3-є депутатів проголосували «за», 25 – «проти».

Раніше ми писали, що у Жмеринці 20 молодиків хотіли прорватися на сесію міськради: кидали каміння, димові шашки і чинили супротив поліцейським.

Побиті поліцейські, встановлені особи нападників і висловлення недовіри в.о мера – Педос розповів подробиці подій у Жмеринці

Побиті поліцейські, встановлені особи нападників і висловлення недовіри в.о мера – Педос розповів подробиці подій у Жмеринці - фото 2

Побиті поліцейські, встановлені особи нападників і висловлення недовіри в.о мера – Педос розповів подробиці подій у Жмеринці - фото 3

Побиті поліцейські, встановлені особи нападників і висловлення недовіри в.о мера – Педос розповів подробиці подій у Жмеринці - фото 4

Вінниця.info, фото - Жмеринської газети