21 верес. 2010 12:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

23

0

Податківці закрили ще один підпільний цех з виготовлення деревного вугілля у Вінницькій області

Податківці закрили ще один підпільний цех з виготовлення деревного вугілля у Вінницькій області

За лісосмугою в полі стояли 11 металевих діжок по 5-7 куб. м кожна, 135 куб. метрів сировини та 10 тонн готового вугілля


Податківці закрили ще один підпільний цех з виготовлення деревного вугілля у Вінницькій області

Співробітники Управління податкової міліції Державної податкової адміністрації у Вінницькій області припинили діяльність чергового підпільного цеху із виготовлення деревного вугілля у Тиврівському районі Вінницькій області.

Про це повідомляє прес-офіцер управління податкової міліції ДПА у Вінницькій області Ольга Шишківська.

За повідомленням, цех був розташований у полях під Тивровом. "Усе за стандартною схемою – 11 металевих діжок у ряд (по 5-7 кубометрів кожна), гори сировини – розпиленого на колоди дерева, мішки із готовою до реалізації продукцією і – відсутність дозвільних документів  на заняття даним видом господарської діяльності".

Наразі діяльність підпільного цеху повністю припинена: описане і вилучене обладнання для виготовлення деревного вугілля, сировина – дерево твердих порід у кількості понад 135 кубометрів, а також близько 10 тонн готової продукції. Загалом сума вилучених товарно-матеріальних цінностей склала майже 62 тисячі гривень.

"Сподівання бізнесмена на те, що сховане за лісосмугами виробництво викриється нескоро, не виправдалися: податківці досить швидко виявили і припинили діяльність підпільних «шахт». Його дії підпадають під ст. 212 Кримінального кодексу України – ухилення від сплати податків, що передбачає не лише штраф і заборону займатися певним видом господарської діяльності, але й реальне позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у серпні співробітники податкової міліції ліквідували нелегальний цех з виробництва деревного вугілля в Хмельницькому районі Вінницької області.

Тоді у цеху, обладнаному 6 металевими ємностями по 1,5 куб. м кожна, було виявлено та вилучено 14 тонн готової до реалізації продукції.

 

ВИННИЦА.info


0
0