18 жовт. 2010 16:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Економіка
0

45

0

Податковий кодекс не чіпатиме ринки?

Податковий кодекс не чіпатиме ринки?

Оновлений проект Податкового кодексу передбачає скасування ринкового збору. Замість нього буде спеціальний збір, ставку якого будуть встановлювати місцеві ради, і вона буде менше існуючого зараз ринкового збору


Податковий кодекс не чіпатиме ринки?

Оновлений проект Податкового кодексу передбачає скасування ринкового збору.

Про це заявив народний депутат від Партії регіонів, голова парламентського Комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутинник.

«Ринковий збір відміняється. Замість нього буде спеціальний збір, ставку якого будуть встановлювати місцеві ради. І ця ставка буде менше існуючого зараз ринкового збору. Крім того, ми пропонуємо дати перехідний період для тих, хто торгує на ринках, протягом першого кварталу 2011 року. Тобто скасування ринкового збору відбудеться не з 1 січня, а з 1 квітня. Я думаю, що ті зміни, які передбачає новий Податковий кодекс для працюючих на ринках, будуть позитивними », - підкреслив В. Хомутинник.

Він також розповів, що в документі буде передбачено стимулювання установки касових апаратів. «Для стимулювання введення касових апаратів суб'єктам підприємництва ми запропонували суму їх платежів знизити на вартість витрат на касові апарати. Тобто фактично для підприємців покупка касових апаратів буде безкоштовною. Більше того, для стимулювання введення касових апаратів у нас є пропозиція від комітету - ввести бар'єр обороту, зараз обмеженого 300 тисячами гривень (для спрощенців), на рівні 500 тисяч гривень для тих, хто має касовий апарат. І, таким чином, у підприємців буде стимул купувати касові апарати. Я знаю, що були побоювання у підприємців, що, мовляв, їх змусять купувати тільки якісь особливі касові апарати. Хочу зняти напругу навколо цього питання. Виробників і реалізаторів касових апаратів настільки багато, що монополії в цьому відношенні не буде. Будь-які виробники, будь-які марки будуть дозволені. Хочу нагадати, що касові апарати діють у всьому світі. У цивілізованих країнах видають чеки і на стоянках, і в магазинах, скрізь. І це добре і зручно », - додав він.

 

ВИННИЦА.info


0
0