13 берез. 2017 13:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

66

0

Подробиці жахливого вбивства у Вінниці: голову розчленованого чоловіка спалили на мангалі у дворі

Подробиці жахливого вбивства у Вінниці: голову розчленованого чоловіка спалили на мангалі у дворі

Подробиці жахливого вбивства у Вінниці: голову розчленованого чоловіка спалили на мангалі у дворі


Подробиці жахливого вбивства у Вінниці: голову розчленованого чоловіка спалили на мангалі у дворі

13 березня у Вінниці правоохоронці розповіли про деталі жахливого злочину. 40-річного інваліда вбили сковорідкою по голові його знайомі «по чарці». Тіло два тижні протримали у підвалі. Поки воно розкладалось, нелюди, аби не так страшно було приховати сліди злочину,  обікрали будинок. За вкрадене придбали алкоголь. Лише у п’яному дурмані наважилися розчленити вбитого. Рештки розкидали по сміттєвим бакам та у ставки.

«Руки виявив 17-річний житель мікрорайону Старе місто. Вони були замотані у пакет. Там же знаходився протез ноги. По ньому одразу з’ясувалося, що це рештки 40-річного чоловіка, якого розшукували півроку як безвісти зниклого», - розповів начальник ГУ НП Вінниччини Юрій Педос.

За даними про загиблого правоохоронці миттєво встановили, де він був востаннє та вийшли на слід вбивць.

«Як з’ясувалося, у листопаді він відпочивав у компанії двох знайомих. Прийшов до одного в гості. Під час вживання алкоголю чоловіки почали між собою мірятися, хто з них крутіший. Адже загиблий раніше був судимий за наркотики. До слова, ногу він втратив через зловживання наркотиками. Один з присутніх – власник СТО у Вінниці. Під час сварки, підприємець, вдарив опонента пательнею по голові. Удари були несмертельними. Після того, як побитий оклигав, з нападником вони помирилися та продовжили зловживати. Та сварка знову розгорілася. Наступні удари тією ж пательнею з рук підприємця вже були смертельними», - продовжує Юрій Педос.

Вбивця разом з свідком зговорилися приховати тіло. Занесли його у підвал будинку, де сталася ця трагедія.

«Тіло пролежало там два тижні. Поки розкладалося, чоловіки пиячили. Коли закінчилися гроші, обікрали однин з будинків. За гроші знову купили алкоголь. Тоді вбивця примусив свідка спуститися у підвал та наказав йому розчленувати колишнього знайомого. Сам же він нічого не робив. А т той, хто підкорився наказу, приступив до виконання. Пив біля тіла, розрізав його. Голову, аби заплутати сліди, спалили прямо у дворі на мангалі. Рештки потім розкидали по ставкам та сміттєвим бакам», - зауважує Юрій Педос.

Жахливі подробиці правоохоронцям розповіли самі ж виконавці цього вбивства, яких затримали цього ж дня, коли були виявлені кінцівки.

«Спочатку на вулиці виявили того, хто розчленовував тіло. Убивцю ж знайшли у нього дома. Де, власне, і відбувалися ці події. Він забарикадувався. Можна ще зауважити, що ця людина доволі неприємна особа. Він навіть свій телефон віддав свідку, щоб всі докази свідчили проти нього», - підкреслив головний поліцейський області.

Після завершення всіх відповідних слідчих дій, вбивць чекає суд. Їм інкримінують навмисне вбивство. Зважаючи на його зухвалість та жорстокість, затримані за гратами пробудуть довічно.

Нагадаємо, що у 10 березня Вінниці затримали осіб, які вбили і розпиляли болгаркою інваліда.

Вінниця.info