4 січ. 2021 13:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

113

0

​Подробиці новорічної масової бійки через песика у Вінниці між таксистом і пасажирами

​Подробиці новорічної масової бійки через песика у Вінниці між таксистом і пасажирами

Стало відомо, за яких обставин стався конфлікт між пасажирами та водієм таксі.


​Подробиці новорічної масової бійки через песика у Вінниці між таксистом і пасажирами

1 січня близько 5-ї ранку у Вінниці стався конфлікт між двома пасажирами і водієм однієї зі служб таксі. Причиною стало те, що пасажири не повідомили, що будуть з собакою. Внаслідок словесного конфлікту виникла бійка. Таксист викликав своїх колег, а на допомогу пасажирам приїхав знайомий товариш.

На сьогодні як правоохоронці, так і представники громадської організації журналістів та активістів «Дорожній контроль Вінниця» намагаються з’ясувати всі обставини події.

Як повідомляли у відділі комунікації Національної поліції, правоохоронці інформацію про конфлікт отримали близько 8-ї ранку. Тоді внаслідок бійки пасажири та водій отримали тілесні ушкодження.

«Таксист зробив загальний виклик таксі, на який з’їхалися його колеги. На допомогу пасажирам також приїхали кілька осіб, один з яких, за попередньою інформацією, битою пошкодив автомобіль таксі. В результаті інциденту пасажири таксі та водій звернулися з тілесними ушкодженнями за медичною допомогою.

За цим фактом відкриті кримінальні провадження: за ст. 296 КК України (хуліганство) та два за ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження).

Поліцейські встановили усіх учасників події, усі вони допитуються. В ході слідства буде опрацьоване відео з камер нагляду та відеореєстраторів, допитані свідки, очевидці події та надана правова оцінка дій усіх учасників бійки», ‒ повідомляли правоохоронці.

Станом на 4 січня в поліції не надали додаткової інформації щодо даної ситуації. Як зазначив Вінниця.info інспектор відділу комунікації ГУ Нацполіції у Вінницькій області Вадим Кобзар, весь обсяг інформації, який слідство дозволяє опублікувати, вже розголосили. Згодом, можливо, в поліції зможуть повідомити деталі розслідування справи.

Більше інформації про перебіг подій розповів керівник ГО «Дорожній контроль» Володимир Затайдух. Активіст каже, що на допомогу пасажирам приїхав лише один чоловік ‒ їхній знайомий, який і розповів Володимиру про обставини ситуації.

«Потерпілі ‒ це мої знайомі, але далекі. Вони викликали через додаток Bolt таксі і не вказали, що в автомобілі буде собака. Це маленька такса, віком 2,5 місяців, яка була під курткою. Першою вийшла та сіла в авто дівчина. Тоді таксист зробив зауваження, мовляв, ви що, не могли попередити, що у вас собака? Дівчина сказала, що вони доплатять», ‒ розповів Вінниця.info Володимир Затайдух.

За словами активіста, безпосередньо конфлікт зав’язався згодом, коли таксі рушило.

«Проїхавши метрів 500-700, таксист сказав таку фразу хлопцеві: «Ты что, не можешь научить свою телку пользоваться программой?». Тоді хлопець став на захист своєї дружини та зробив зауваження водієві, який перебував без маски. Зав’язався словесний конфлікт, в ході якого таксист почав погрожувати, мовляв, якщо пасажир буде багато говорити, він зробить загальний виклик. І зробив», ‒ додає Затайдух.

Чоловік каже, що на загальний виклик впродовж трьох хвилин приїхали близько 30 таксистів. На той час пасажир та водій таксі вже почали «штурхатися» на вулиці біля авто. Заледве приїхали колеги таксиста, зав’язалася бійка.

«Тобто, були лише пасажир та дівчина, коли бійка почалась. Дівчина набрала свого товариша, а це вже наш знайомий. Він приїхав. Побачивши, що купа людей побили дівчину та хлопця, він пошкодив авто. Дійсно, наш товариш пошкодив авто, але я не розумію тут перебіг подій. В мене багато нерозуміння, чому. Там і балончиками газовими хтось користувався. Але наш був один, а таксистів було близько 30. Після цього приїхала поліція, затримала нашого товариша, який побив авто. І тоді вже я про це дізнався. Товариш, якого затримали, мені зателефонував», ‒ додає Володимир Затайдух.

За словами активіста, коли він приїхав на місце події, пасажир вже казав, що зникла його барсетка. Окрім того, зникла флешка з реєстратора цього таксиста, на якій, вірогідно, є відеозапис із подробицями події.

«Також цей таксист вже мені телефонував, починав погрожувати, хоча я там, по суті, ні до чого», ‒ зазначає керівник громадської організації.

Редакції Вінниця.info також стало відомо про стан постраждалих під час бійки.

«Коли дівчину забрали до лікарні, спочатку їй лікарі повідомили, що там перелом ребер. Буквально годину назад дізнався, що перелому там немає. В дівчини є гематома внутрішніх органів та струс. Також постраждала собака. В хлопця ‒ зламаний ніс. Але є нові обставини. Таксист несподівано вирішив лягти до лікарні. Він каже, що має забій грудної клітини. Хоча в мене є дзвінки, де він каже, що його ніхто не чіпав», ‒ розповідає голова «Дорожнього контролю».

Також, як каже Володимир Затайдух, є певні нюанси щодо перебігу слідства. Адже в нього є інформація, що дружина таксиста ‒ слідча Київського відділення поліції.

«Приходили слідчі. Вони підтвердили, що дружина таксиста, яка працює слідчою Київського ВП, телефонувала їм в цей час та просила «вчинити правильно, бо ж це її чоловік». Ми самі хочемо детальних пояснень і від таксиста, і від неї, але вони тепер переховуються. Також ми маємо імена таксистів, які приїхали на виклик. Щодо відео з місця подій, то ми самі просимо їх опублікувати, але таксисти того не публікують», ‒ розповідає голова громадської організації.

Про деталі ситуації може стати відомо згодом.

Окрім того, Володимир Затайдух опублікував відеозапис із попередніми поясненнями ситуації.

Увага: присутня ненормативна лексика!!!


Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото ‒ ілюстративне