18 серп. 2020 09:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

317

0

Подробиці резонансного конфлікту в селі Тартак, де мати посадила доньку на ланцюг. Фото

Подробиці резонансного конфлікту в селі Тартак, де мати посадила доньку на ланцюг. Фото

В поліції кажуть, що на тому виховна робота не закінчилась


Подробиці резонансного конфлікту в селі Тартак, де мати посадила доньку на ланцюг. Фото

Спочатку прив’язала ланцюгом до батареї, а потім вивела на двір і прикувала до залізного стовпа. Так на Вінниччині мати виховує свою 14-річну доньку. Каже, що та п’яниця, приходить до дому пізно і не допомагає по господарству. Натомість донька твердить, мати психічно-хвора і знущається з неї. Кореспонденти з’ясовували, хто насправді сімейний тиран в родині.

Конфлікт між матір’ю та донькою стався вранці. За словами Світлани, Олена приходить пізно вночі, агресивна та на підпитку. Почали сваритися. Щоб приборкати доньку мати взяла ланцюг і прив’язала ним Олену до батареї.

В поліції кажуть, що на тому виховна робота не закінчилась.

«Потім через годину вивела на двір і прив’язала ще до стійки, до намету шалашу, де була в мішках картопля, яку вони разом годину, годину перебирали. Потім вже жінка звільнила доньку», - каже Роман Баселига начальник Чечельницького відділу поліції.

Родина живе в селі Тартак. Світлану та Олену журналісти зустріли біля хати. Мати одразу починає скаржитись на доньку.

«Сутками не спимо зовсім. Це не один день вона робить. Про це все село он знає… Вона таке витворяє, вона мене обзиває «вєчно больною на голову» на всю вулицю, а я в положенні. Кричить мені, що я «всьо зроблю, щоб ти не розродилася», - скаржиться мати Світлана Турчак.

Подробиці резонансного конфлікту в селі Тартак, де мати посадила доньку на ланцюг. Фото

14-річна Олена некерована, каже Світлана. Батьків не слухається, по господарству не допомагає. Тож, щоб донька знову не втекла з хати, прив’язала і висварила.

«Розумієте, в мене виховання старої закалки. В 14 років дитина не повинна під ранок приходити і не курити мені в сараях. Зловила. Взяла один край цепка, зачепила коло себе, тримала до тих пор поки не закінчила говорити, а потом відпустила», - каже матір.

Насуплена і ображена Олена стоїть поряд і ображає свою мати просто при журналістах.

«Вона просто з ума сходе, психічно не здорова. Вона постійно кричить, матюкається, шо її все село чує просто. Я навпаки неї образилась ще більше», - каже донька Олена Костик.

Подробиці резонансного конфлікту в селі Тартак, де мати посадила доньку на ланцюг. Фото  - фото 2

Мати змушує її працювати. Того ранку просила допомогти перебрати картоплю. Та навіть прив’язаною ланцюгом до металевого стовпа Олена все одно відмовилась.

«Я сиділа на цьому мішку, вона мене прив’язала і я не могла нічого робити», - говорить Олена, стоячи біля того місця, де її прив’язали.

Подробиці резонансного конфлікту в селі Тартак, де мати посадила доньку на ланцюг. Фото  - фото 3

Молодша сестра Олени говорить, що конфлікти між матір’ю та Оленою постійні. Вони сваряться, бо Олена нібито виносить з хати дорогі речі, продає їх і купує цигарки та алкоголь.

«Лєна інколи маму обзиває, матюкає і сварить, бере краде все з дому, виносить. В неї, як психіка не то», - каже Оксана Турчак.

Багатодітна родина на обліку у соцслужбах не стоїть. Ланцюг вилучили поліцейські, слідів від нього на шиї Олени немає. За незаконне позбавлення волі Світлані загрожує до трьох років обмеження волі. Та слідчі ще мають з’ясувати хто саме тиран в родині – мати чи донька.

Нагадаємо, дії жінки кваліфікуються слідством за ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

Подробиці резонансного конфлікту в селі Тартак, де мати посадила доньку на ланцюг. Фото  - фото 4

Подробиці резонансного конфлікту в селі Тартак, де мати посадила доньку на ланцюг. Фото  - фото 5

Подробиці резонансного конфлікту в селі Тартак, де мати посадила доньку на ланцюг. Фото  - фото 6

Вінниця.info