31 берез. 2017 16:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

81

0

Показали проект пам’ятника лікарям-воїнам, який встановлять у Вінниці

Показали проект пам’ятника лікарям-воїнам, який встановлять у Вінниці

 Встановлять пам’ятний знак за кошти, зібрані волонтерами.


Показали проект пам’ятника лікарям-воїнам, який встановлять у Вінниці

 Восени у Вінниці з’явиться пам’ятний знак медичним працівникам, які брали участь в Революції Гідності та антитерористичній операції. Встановлять його на території медичного коледжу імені Д.Заболотного.

Ініціаторами спорудження обеліску стали військові лікарі, які побували на «пекельному» Сході.

«Ми лікарі і тому хочемо вшанувати пам’ять колег, які загинули на цій війні. Дуже довго працювати над цим. Вже є домовленості з керівництвом медичного коледжу імені Заболотного, міською радою. Навіть прийнято сесійне рішення на сесії обласної ради», - розповів начальник відділу допомоги учасникам антитерористичної операції Департаменту соціальної та молодіжної політики у Вінницькій області Андрій Грачов.

Проект монументу створили скульптори з Івано-Франківська.

«Все сталося спонтанно. Доля мене звела з однією людиною, яка сказала, що є вже ідея вшанування пам’яті медичних працівників не тільки за фахом, але й за покликанням: які були на Майдані і в зоні АТО. Киянин Андрій Павленко запропонував, щоб це було у Вінниці», - зазначив голова оргкомітету, лікар, член Всеукраїнського союзу ветеранів АТО Юрій Козак.

Показали проект пам’ятника лікарям-воїнам, який встановлять у Вінниці

Вінничина понесла найбільші втрати серед медичних працівників: Вашеняк Віталій Петрович, Кацабін Сергій Борисович, Менюк Станіслав Петрович, Соколовський Віктор Іванович, Шевчук Микола Захарович. Троє загиблих закінчили медичні навчальні заклади Вінниці: Герасимчук Дмитро Миколайович, Кондратюк Олександр Іванович, Рокіцький Сергій Дмитрович.

Встановлять пам’ятний знак за кошти, зібрані волонтерами. Небайдужих вінничан закликають підтримати створення обеліску на території медичного коледжу. Контакти оргкомітету: (096)8691005, (095)7825446.

Проект пам’ятника

 Показали проект пам’ятника лікарям-воїнам, який встановлять у Вінниці - фото 2

Вінниця.info