12 трав. 2021 10:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

127

0

Показали на відео, як вінницький журавель-гурман ласує креветками та кальмарами

Показали на відео, як вінницький журавель-гурман ласує креветками та кальмарами

Окрім кальмарів та креветок, звісно, журавель не нехтує і притаманним для нашого регіону кормом


Показали на відео, як вінницький журавель-гурман ласує креветками та кальмарами

Червонокнижний журавель-гурман із зоопарку Вінниці, вражає своїми гастрономічними уподобаннями. Рідкісний птах з чорною оперенням, ніколи не зможе злетіти через патологію при народженні. Компенсує свою особливість хорошим смаком. Найбільше йому подобається ласувати креветками та кальмарами. Морепродукти у звіринець безплатно передають з міських супермаркетів. Помітили, саме морські гади допомагають пернатому перебувати в гарному настрої й відчувати себе здоровішим. Тепер, коли трапляються ці делікатеси, працівники спеціально відкладають їх журавлю.

«Креветки, кальмари - це корм для журавля. Наш журавель – гурман. Він рідкісний. Тому що він занесений до Червоної книги. Нам привозять рибу, щоб ми годували звірів і птахів. Кальмари любить, креветки любить. Зараз вилікувався більш-менш. У нього вроджена патологія внутрішніх органів з дитинства», - зауважує працівник звіринцю Тетяна Гончарук.


Окрім кальмарів та креветок, звісно, журавель не нехтує і притаманним для нашого регіону кормом. Адже журавлі поїдають великих комах, безхребетних, що живуть у воді, жаб, мишей, дрібну рибку.

«Нам його привезла екологічна інспекція. При огляді ніяких саден, травм на тілі даної птахи не виявили. Він і не полетів, тому що у нього патологія в розвитку. Я думаю, він так і буде проживати у нас на території зоопарку. Тому що він непридатний в природі в подальшому проживанні», - розповів Євгеній Ткачик, керівник Подільського зоопарку.

Птах в зоопарку перебуває понад сім місяців.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info

title