2 листоп. 2020 16:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

192

0

Поховали у весільній сукні: У Вінниці попрощались з дівчиною, яку на Майдані Незалежності збив «Range Rover»

Поховали у весільній сукні: У Вінниці попрощались з дівчиною, яку на Майдані Незалежності збив «Range Rover»

Біля Вінниці похоронили молоду жінку, яку на Хрещатику збив Range Rover, що в’їхав у натовп людей


Поховали у весільній сукні: У Вінниці попрощались з дівчиною, яку на Майдані Незалежності збив «Range Rover»

30 жовтня в центрі столиці на Майдані Незалежності позашляховик в’їхав у натовп людей. Двоє загинули, ще кілька людей отримали травми. Одна із загиблих – 30-річна вінничанка Алла Сорока. Дівчину поховали 1 листопада в с. Прибузьке у Вінницькому районі. Поруч з братом. Батьки Надія та Павло залишились самі…

Подруга загиблої Ліана Протасевич в коментарі Вінниця.info розповідає, що Алла була доброю, життєрадісною і світлою людиною, завжди всім допомагала.

«Алла віруюча людина. Того дня вона їздила в Київ, щоб відвідати Лавру. Це було 30 жовтня. Вшановували пам'ять Матушки Аліпії. В цей день Алла їздила в храм. Їхала радісна, для неї це було свято. О 14.00 годині вона подзвонила мамі: «Я вийшла з Собору піду ще в Лавру»… Я не знаю, ходила вона, чи ні. Не знаю, як вона опинилась на Хрещатику. Можливо вона щось купувала… Ніхто не знає», - розповідає Ліана про день, коли сталась смертельна ДТП.

З Аллою Ліана товаришувала з дитинства. Разом ходили в дитсадок, вчились в 16-й школі. Подруги ще з шкільних років допомагали сиротам, відвідували дитячий будинок.

«Ми виросли разом. Разом ходили в дитсадок, в школі сиділи за одною партою. Завжди підтримували зв'язок. Востаннє разом святкували День народженні Алли. 22 вересня в неї був ювілей – 30 років. Потім ще ходили на прогулянки і в кіно. Кілька днів ми не бачились. Але постійно зідзвонювались і переписувались в меседжері, бо Алла працювала під час виборів. В своєму районі на вулиці Коріатовичів роздавала агітаційні листівки. Ми мали зустрітись але так і не зустрілись…

Алла була одна в батьків. Батьки пенсіонери. Всі справи по господарству були на дівчині, мама казала: «Алла мої руки і ноги». В родині був ще хлопчик, але помер через три дні після народження. Аллу похоронили біля братика в Прибузькому. Хоронили у весільній сукні. Було дуже багато людей. Однокласники прийшли. Ми не часто збирались, і тут такий привід…», - не стримуючи сліз розповідає Ліана.

Відомо, що винуватець ДТП 1954 року народження, киянин. Ймовірною причиною смертельної ДТП, називали те, що водій не впорався з керуванням і знепритомнів. В день аварії він пройшов тест на алкоголь, який не показав наявності алкоголю або наркотиків в його крові. 30 жовтня водію повідомили про підозру за ч. 3 ст. 286 КК України. Чоловіка затримали. Він в лікарні під охороною.

«Хочеться, щоб було по справедливості. Щоб розслідування було чесним, а не так, аби справу закрити. Якщо в нього проблеми зі здоров’ям, то чого було сідати за кермо? Важко змиритись з цим всім...», - каже дівчина.

Висловлюємо співчуття рідним, друзям і знайомим Алли.

Світла пам'ять…

Поховали у весільній сукні: У Вінниці попрощались з дівчиною, яку на Майдані Незалежності збив «Range Rover»

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info