26 жовт. 2020 13:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

126

0

Поліцейському довелось стріляти. Подробиці нападу на членів виборчої комісії в Тульчинському районі

Поліцейському довелось стріляти. Подробиці нападу на членів виборчої комісії в Тульчинському районі

Подробиці нападу на членів виборчої комісії в Тульчинському районі


Поліцейському довелось стріляти. Подробиці нападу на членів виборчої комісії в Тульчинському районі

В ніч на 26 жовтня в Тульчинському районі двоє чоловіків та жінка напали на представників виборчої комісії, які після підрахунку голосів виходили з приміщення дільниці з виборчою документацією. Вони погрожували та нецензурно лаялися.

Крики почув поліцейський, який зачиняв виборчу дільницю. Правопорушники почали кидатися на поліцейського, так він був вимушений застосувати вогнепальну зброю, але це не порушників не зупинило. На підмогу поліцейському виїхав екіпаж поліції, нападників вдалось затримати. Наразі вони надають покази слідчим, в поліції відкрили кримінальні провадження. Їм загрожує до 7 років позбавлення волі.

Про подробиці нападу на членів виборчої комісії в Тульчинському районі, повідомив начальник ГУ НП у Вінницькій області Іван Іщенко під час брифінгу 26 жовтня.

«В Тульчині, близько 4-ї години ранку, коли члени дільничної виборчої комісії виходили з дільниці після підрахунку голосів, вони тримали скриньку з виборчою документацією. В той час під’їхали троє громадян, серед яких була одна жінка. Підбігли до членів виборчої комісії, почали погрожувати, нецензурно лаялись, намагалися забрати в них виборчу документацію. Крики почув поліцейський, який закривав дільницю. Правопорушники почали кидатися на поліцейського. Згідно Закону «Про національну поліцію», поліцейський використав вогнепальну зброю – здійснив декілька пострілів вгору. Після пострілів вони не вгамовувалися і почали вчиняти фізичні дії відносно поліцейського. Постріли почула підмога, приїхали та затримали.

Дані громадяни були затримані, доставлені до Тульчинського відділу поліції. Розпочато кримінальні провадження за ст. 157 ч. 3 ККУ (перешкоджання здійсненню виборчого права), а також вчинення супротиву поліцейському», – повідомив Іщенко.

Поліцейському довелось стріляти. Подробиці нападу на членів виборчої комісії в Тульчинському районі

Серед затриманих – жінка, яка спочатку повідомила, що вона є кандидаткою в депутати від однієї з політичних партій. Але згодом вияснилося, що вона не кандидатка.

«В них були якісь питання, що нібито, на їхню думку, комісія працює неправильно, чинить незаконні дії. Затримані є представниками однієї з політичних партій і вважали, що на дільниці неправильно підраховуються голоси. Потім за ними приїхав кандидат від однієї з політпартій, щоб їх забрати. Його діям теж зараз надається правова оцінка. Вирішується питання щодо їх затримання в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Їм загрожує до 7 років позбавлення волі», – додав Іван Іщенко.

За словами начальника поліції Вінницької області, ситуація на Вінниччині повністю контрольована. Поліцейські несуть службу на виборчих дільницях, і будуть її нести до кінця підрахунку усіх голосів.

Станом на 12:00 годину 26 жовтня зафіксовано 158 повідомлень про можливі правопорушення виборчого законодавства. Відкрито 5 кримінальних проваджень.


Поліцейському довелось стріляти. Подробиці нападу на членів виборчої комісії в Тульчинському районі - фото 2

Поліцейському довелось стріляти. Подробиці нападу на членів виборчої комісії в Тульчинському районі - фото 3

Поліцейському довелось стріляти. Подробиці нападу на членів виборчої комісії в Тульчинському районі - фото 4

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото поліції