30 квіт. 2020 18:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

54

0

Поліція відкрила кримінальну справу на чоловіка, який забив собаку і поранив цуценя

Поліція відкрила кримінальну справу на чоловіка, який забив собаку і поранив цуценя

Слідством Вінницького районного відділення поліції відкрито кримінальне провадження за жорстоке поводження з тваринами


Поліція відкрила кримінальну справу на чоловіка, який забив собаку і поранив цуценя

Повідомлення про травмування псів у смт Стрижавка Вінницького району до поліції надійшло 29 квітня від місцевої жительки. У рамках розпочатого досудового розслідування за ч. 1 ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) триває з’ясування усіх обставин події.

Про це пповідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції у Вінницькій області.

Слідчо-оперативною групою поліції Вінницького району, яка виїхала з’ясовувати обставини події, встановлено, що до правопорушення причетний 49- річний місцевий житель.

Поліцейським чоловік виправдовувався, що пси, які забігли до нього на подвір'я, душили домашню птицю і накинулись на нього. Щоб відігнати тварин, він декілька разів вдарив собак шматком арматури. Одна з тварин померла.

Про події в Стрижавці написала волонтерка, зоозахисниця Катя Христич. Дівчина пише, що собачки прогулювалися дорогою зі своїми опікунами. Граючись, вони, випадково, забігли до чоловіка в двір. Побачивши це, Володимир одразу, не вагаючись, виступив на захист своїх курей! Він швидко наказав своїй малолітній дочці прикрити дірку в огорожі і почав бити переляканих собак палицею. Мама з цуценям кричали на весь двір! Потім, чоловік почав стріляти.


Слідством Вінницького районного відділення поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Чоловікові може загрожувати арешт на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 3 років.

Досудове рослідування триває.

Вінниця.info