18 лип. 2019 11:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

36

0

Поліцією Вінниччини відкрито три кримінальні провадження під час виборчої кампанії

Поліцією Вінниччини відкрито три кримінальні провадження під час виборчої кампанії

Загалом надійшло 141 повідомлення про порушення передвиборчої агітації


Поліцією Вінниччини відкрито три кримінальні провадження під час виборчої кампанії

За минулу добу до підрозділів поліції Вінниччини надійшло п’ять повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. За цими фактами проводяться перевірки.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції у Вінницькій області.

До Лівобережного відділення поліції надійшло повідомлення щодо пошкодження агітаційного банера одного з кандидатів в народні депутати.

Київське відділення поліції зареєструвало повідомлення про розміщення агітаційного плакату на підтримку одного з кандидатів до Верховної Ради України без вихідних даних.

До бершадської поліції надійшло повідомлення від жительки села Голдашівка про пошкодження агітаційної реклами одного з кандидатів у депутати.

Два звернення надійшло до Гайсинського відділу поліції. Місцевий житель звернувся з заявою про відсутність його у списках виборців. Другий заявник повідомив про розміщення в газеті агітаційних матеріалів з порушенням.

За усіма фактами проводяться перевірки.

З початку передвиборчої кампанії до підрозділів поліції Вінниччини надійшло 141 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства. На правопорушників складено 11 адміністративних протоколів. Відкрито 3 кримінальних провадження: за ст.125 (умисне легке тілесне ушкодження), ч.1 ст.358 КК України (за фактом заяви кандидата в депутати про те, що невідомі особи звернулися до ЦВК з підробленою заявою щодо зняття його кандидатури з виборчих перегонів) та ч.1 ст. 157 КК України (перешкоджання здійснення виборчого права) – за фактом звернення кандидата в депутати про реєстрацію ЦВК кандидата в депутати з таким же прізвищем та іменем.

Вiнниця.info