25 черв. 2019 14:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Спорт
0

104

0

«Полювання на лисиць». У Вінниці відбудеться Чемпіонат світу зі спортивної радіопеленгації

«Полювання на лисиць». У Вінниці відбудеться Чемпіонат світу зі спортивної радіопеленгації

Очікується близько 150 учасників із 15 країн світу


«Полювання на лисиць». У Вінниці відбудеться Чемпіонат світу зі спортивної радіопеленгації

У Вінниці відбудеться Чемпіонат світу зі спортивної радіопеленгації серед юнаків. Очікується близько 150 учасників із 15 країн світу. Україну представлятимуть 20 спортсменів, серед яких троє вінничан.

Чемпіонат проходитиме з 30 червня по 4 липня.

«Чемпіонат такого рівня за всю незалежність України проводиться вперше на Вінниччині. Взагалі він проходить втретє, і втретє на території нашої області. По-перше, це популяризація виду спорту як такого, по-друге, це популяризація Вінниччини. Також це дає можливість нашим спортсменам вдосконалити себе, показати найкращі результати», – зазначив Олександр Крученюк, перший заступник голови ОДА.

«Полювання на лисиць». У Вінниці відбудеться Чемпіонат світу зі спортивної радіопеленгації

Проводити змагання будуть в Лісопарку та в селищі Вороновиця. Загалом вже заявлено 15 країн, до 150 учасників. Збірну України будуть представляти 20 спортсменів в двох вікових категоріях: юнаки 13-16 років і дівчата 14-16 років.

Серед 20 спортсменів зі збірної України є троє вінничан, які не вперше беруть участь у змаганнях.

«Спортивна радіопеленгація – це військово-технічний вид спорту, який полягає в оперативному пошуку замаскованих в лісовий місцевості радіопередавачів – «лисиць» за допомогою радіоприймача. Радіоспортсмен повинен бути хорошим легкоатлетом, володіти певним багажем вмінь та навичок для того, щоб перемагати саме в цій дисципліні.

Відкриття чемпіонату заплановане на 19:30 у ресторані готелю «Поділля». 1 та 3 липня будуть класичні дистанції , практикуватимуться в селищі Вороновиця. А також 2 липня в Лісопарку будуть відбуватися змагання. Серед 20 спортсменів збірної України є троє вінничан, вихованці міської дитячо-юнацької спортивної школи №2 – Аліна Солоненко, Артем Степаніщев та Володимир Ляхович. Їх тренує заслужений тренер України з радіоспорту Сергій Зеленський», – зазначив Василь Колодяжний, голова Вінницької обласної федерації радіспорту.

«Полювання на лисиць». У Вінниці відбудеться Чемпіонат світу зі спортивної радіопеленгації - фото 2

Зі спортсменами також будуть працювати психологічно, щоб вони усвідомили велику відповідальність за те, що змагання проходитимуть на рідній землі.

«Діло в тому, що була зроблена колосальна робота в технічній та фізичній підготовці. Наші вихованці виконували індивідуальні плани і результат ми бачимо – три спортсмена нашої спортивної школи добилися права виступати в збірній України. Це велика честь і не тільки для дітей, а й для тренера, міста загалом. Я з вихованцями дуже багато розмовляв у відношенні, чого вони хочуть добитися в житті спорту, чому вони до нього прийшли.

Мені дуже подобається, що вони розуміють, що вони роблять, це дуже важливо і ми йшли до цього довго. Також ми ще попрацюємо психологічно, тому що відповідальність велика, бо ми вдома», – розповідає тренер Сергій Зеленський.

«Полювання на лисиць». У Вінниці відбудеться Чемпіонат світу зі спортивної радіопеленгації - фото 3

Вінниця.info