25 верес. 2015 14:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

99

0

Помер вінничанин, що постраждав у бійці під Радою

Помер вінничанин, що постраждав у бійці під Радою

 Вінничанин, що постраждав у бійці під Радою, помер, не приходячи до тями


Помер вінничанин, що постраждав у бійці під Радою

 Нацгвардієць з Агрономічного, що під Вінницею, Богдан Дацюк помер у центральному госпіталі МВС. Хлопець отримав тяжкі поранення під час сутички під Верховною Радою 31 серпня. Понад три тижні перебував у комі і навіть пережив зупинку серця.

Про це на своїй сторінці у «Фейсбук» повідомила радник Президента з гуманітарний питань Ольга Богомолець.

«В центральному госпіталі МВС помер ще один поранений 31 серпня 2015 р. під ВР - Богдан Дацюк. Весь цей час він знаходився в комі. На жаль лікарям не вдалося врятувати його життя.

Вічна пам'ять…», - йдеться у публікації в соцмережі.

Співчуття з приводу трагедії висловив у соцмережі  Голова Вевховної Ради Володимир Гройсман.

Помер вінничанин, що постраждав у бійці під Радою

Нагадаємо, що 31 серпня під стінами українського парламенту, після того як депутати підтримали в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації, з боку протестувальників у бік правоохоронців у хід пішли димові шашки та бойова граната.

Море крові, крики поранених нацгвардійців, учасників мітингу та журналістів. Серед двох тисяч мітингувальників було й чимало вінничан — представників партії «Свобода» та Радикальної партії.

У результаті вибуху гранати РГО загинуло троє нацгвардійців — 25-річний Ігор Дебрін, 21-річний Олександр Костина і 22-річний Дмитро Сластніков. Поранення отримав і нацгвардієць з Вінниччини Богдан Дацюк.

Уже наступного дня, 1 вересня, Президент Петро Порошенко посмертно нагородив загиблих орденами «За мужність» III ступеня. Також ним нагородили поранених нацгвардійців Богдана Дацюка і Віталія Шияна.

ВИННИЦА.info