28 груд. 2022 10:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

394

0

Типові помилки при вивченні англійської мови та способи їх уникнути

Типові помилки при вивченні англійської мови та способи їх уникнути

Типові помилки у вивченні англійської мови та як їх уникнути


Типові помилки при вивченні англійської мови та способи їх уникнути

Не всім вивчення англійської мови дається легко. Іноді людина займається роками, начебто докладає максимальних зусиль, а результату майже немає. І розчарувавшись, він цурається своєї мети. Але цього можна уникнути, якщо розібратися, які саме помилки при вивченні англійської ви допускаєте і усунути їх. Далі розглянемо можливі проблеми.

Використання програми чи методики, яка вам не підходить

Кожна людина має свої особливості. Хтось краще сприймає візуальну інформацію, інші швидше вивчать урок, якщо його прослухають. Навіть найпопулярніша методика не дасть результату, якщо не зважати на ці нюанси.

  • Якщо людина візуал, то варто зосередитися на читанні книг, прописуванні слів і вправ, використовувати наочні посібники.
  • Для аудіалів чудовим рішенням стане прослуховування аудіокниг, навчальних подкастів, улюблених пісень, радіо.
  • Кінестетики краще запам'ятають матеріал, якщо під час занять рухатимуться.

Але, щоб досягти максимального ефекту від навчання, доцільно задіяти різноманітні способи вивчення мови. При цьому не варто змушувати себе займатися тим, що не подобається.

Відсутність системного підходу

До найсерйозніших помилок щодо англійської слід віднести безсистемність. Коли учень приходить на спеціальні курси, наприклад, у школу English Prime, то уроки проходять за чітко складеним планом, який передбачає, що одразу вивчаються базові елементи мови, а потім дедалі більш просунуті теми.

При самостійному навчанні багато хто прагне швидше досягти результату, намагаються одразу освоїти складний матеріал. У результаті упускають важливих моментів і не можуть рухатися далі. Тому, навіть навчаючи англійську без педагога, слід скласти план і чітко слідувати йому.

Ще один важливий момент – процес занять має бути безперервним. Багато хто не може виділити час для занять протягом тижня, а потім поспішає надолужити все у вихідні. А потім дивуються, що в них нічого не виходить. Це типова помилка. Краще приділяти заняттям 15-20 хвилин, але щодня

Концентрація лише на окремих аспектах навчання

Одна з найчастіших і найнебезпечніших помилок у вивченні англійської. Людина концентрується лише на якомусь одному моменті – зубрить граматичні правила, заучує слова тощо. Але так він ніколи не зможе освоїти мову. Важливо приділяти увагу всім аспектам навчання – читати, вивчати основи побудови речень, слухати музику, спілкуватися англійською та іншими людьми.

Ігнорування домашніх завдань та нецікавих тем

Багато хто вважає, навіщо робити домашнє завдання, адже всі розібрали під час заняття. Або не бажають освоювати не цікаві для них теми. Це типові помилки, яких припускаються новачки. Домашнє завдання призначене для закріплення матеріалу. І навіть якщо на уроці все здавалося зрозумілим, то розбираючись вдома із завданням, ви зможете визначити, з якими моментами вам не вдалося повністю розібратися.

Деякі теми можуть навідати нудьгу, але це не привід їх ігнорувати, адже в них може бути важливий матеріал, який знадобиться вам надалі.

Недостатнє закріплення пройденого матеріалу

Тільки регулярно повторюючи вивчений матеріал можна вивчити мову досконало. Якщо ігнорувати це правило, то вивчені раніше слова і фрази просто зникнуть з вашої голови.

Відсутність практики англійської мови

Теорія без практики мертва. Навіть досконало вивчивши граматику, ви не зможете спілкуватися з іноземцями. Найчастіше, людина, яка не практикується в розмовній мові, припускається помилок у вимові англійських слів. Співрозмовник просто не може розібрати, що він каже. Та й фрази інших такому однобічно підготовленому учню зрозуміти важко. По-перше, розмова ведеться у швидкому темпі. А по-друге, у реальному житті звучання слів може дуже відрізнятися. Тому комунікативні навички слід відпрацьовувати постійно.