29 січ. 2020 12:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

220

0

Понад 7 тисяч паркомісць, більшість з яких безкоштовні: у Вінниці створили онлайн-мапу стоянок. Відео

Понад 7 тисяч паркомісць, більшість з яких безкоштовні: у Вінниці створили онлайн-мапу стоянок. Відео

У Вінниці створили онлайн-мапу стоянок


Понад 7 тисяч паркомісць, більшість з яких безкоштовні: у Вінниці створили онлайн-мапу стоянок. Відео

У Вінниці створили онлайн-мапу стоянок. На вибір водіїв аж 7,5 тисяч паркомісць, більшість з яких – безкоштовні. Проглянути їх можна на сайті Вінницької міської ради, обравши на Мапі міста розділ «Організації та визначні місця» – останні в списку «Паркувальні місця». Онлайн можна не лише знайти, де припаркуватися, а й дізнатися кількість паркомісць по усьому місту та побачити – платна парковка чи безкоштовна.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Віта».

«На цій карті відображатимуться усі паркувальні місця. Якщо безпосередньо нажати на саме слово «Паркувальні місця», то з’явиться повний перелік усіх зон, де можна паркувати автомобілі», – каже Артур Андрущенко, заступник начальника міського відділу паркування.

Понад 7 тисяч паркомісць, більшість з яких безкоштовні: у Вінниці створили онлайн-мапу стоянок. Відео

Розробники мапи кажуть, що часто навіть місцеві водії просто не знають про існування тих чи інших стоянок. Тепер онлайн сервіс допоможе їм зорієнтуватися і не витрачати час на пошук парковок. Погоджуються з цим і водії.

Понад 7 тисяч паркомісць, більшість з яких безкоштовні: у Вінниці створили онлайн-мапу стоянок. Відео - фото 2

Та все ж є ті, хто не переймаються пошуками парковок і залишають свої авто будь-де. Інспектор з паркування Сергій працює уже два місяці і за цей час з колегами роздали вже понад 13 тисяч інформаційних листів водіям, які порушили правила паркування.

«По Вінниці встановлені знаки, які забороняють зупинку, але люди залишають авто під цими знаками. Часто водії забувають про відстань 10 метрів від виїзду з прилеглих та прибудинкових територій. Ну і звичайно біля пішохідних переходів і зупинок громадського транспорту», – каже Сергій Люльчак, інспектор з паркування.

В центрі Вінниці є достатньо парковок, де можна залишити авто. До прикладу – у Центральному парку платна стоянка на 60 місць. Цілий день «відпочинку» для авто обійдеться водію у 8 гривень. Зовсім поруч – інша парковка для майже сотні машин.

З лютого інспектори з паркування вже почнуть штрафувати водіїв за порушення правил паркування, також авто зможуть евакуйовувати.

Понад 7 тисяч паркомісць, більшість з яких безкоштовні: у Вінниці створили онлайн-мапу стоянок. Відео - фото 3

«Застосовувати евакуатор зможуть до всіх авто. Тому що його вантажопідйомність дозволить піднімати не лише легкові авто, а й джипи та мікроавтобуси», – додає Артур Андрущенко.

Водночас у міськраді розуміють, що кількість паркомісць не відповідає кількості автівок. Тому вже розробляють варіанти розширення. Одне з них – будівництво пагаторівневих парковок, інше – зняття знаків про заборону паркування на деяких ділянках. Також було створено групу в мобільному додатку та соціальній мережі для того, щоб мешканці самі вносили пропозиції, а вже разом спільно з певними комісіями, в міськраді будуть розглядати доцільність створення/зняття або поставку нових знаків. Загалом обіцяють облаштувати близько 4 тисяч додаткових паркомісць.


Вінниця.info

title